Niğde’de ilk hacı adayı kafilesi dualar ve gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı. 

Niğde Müftülüğü önünde düzenlenen tören ile kutsal topraklara yolcu edilen hacı adayları, sevenleri ve yakınlarının gözyaşları arasında gönderildi. Uğurlamaya Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, hacı adayları ve çok sayıda kişi katıldı.

Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Diyanet İşleri Organizasyonuyla Niğde’den kutsal topraklara 133 kişinin uğurlandığını söyledi.

Hacı Uğurlama töreninde konuşan Müftü Gürpınar: “Niğde’den Diyanet İşleri organizasyonuyla hacca gitmek üzere şuanda uğurladığımız 133 kardeşimiz, Adana’dan kendilerine katılacak olanlarda var. Onlarla beraber 170 kişilik bir kafileyi kutsal mukaddes topraklara uğurluyoruz. 10 binin üzerinden müracaatçı arasından kendilerine kura çıkarak diyanet işleri başkanlığımız ve özel hac acenteleriyle bu yıl ilimizden sadece 160 kardeşimizi bu yolculuğa uğurluyoruz. Bahtiyar insanlar cenabı hak kendilerini davet etmiş. Allah'ın resulünün doğduğu İslam inkılabının gerçekleştiği mukaddes topraklara gidiyorlar. Cenabı hak kendilerinin yollarını açık eylesin. 160 kardeşimiz 260 daha sonra gidecek olanlarla birlikte sadece kendileri adına hac yapmayacaklar. Orada hac yapacaklar umre yapacaklar, bol bol tavaf, dualar hatmi şeriflere karışacaklar. Kendileri için aileleri için Niğde’den kendilerini uğurlayan gözyaşlarıyla yarabbi bize de nasip et dualarıyla onları uğurlayan herkes için dualar edecekler. Bizim adımıza Niğde’mizin adına dualar edecekler. Orada örnek bir Müslüman örnek bir hacı efendi nasıl olur onun örnekliğini gösterecekler makbul ve mebur güzel ibadetler yaparak ülkemize dönecekler” şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise: “Kutsal topraklara gidecek hacılarımızın başta cenabı hak, dualarını, hac ibadetlerini kabul buyurmasını diliyorum.
Hacılarımız sağ selamet kendi memleketlerine dönmesini cenabı haktan niyaz ediyorum. Burada uğurlamak için gelen kardeşlerimize hacı kardeşlerimize kavuşmayı cenabı hak nasip etsin diyorum. Cenabı hak inşallah hepimize oralara gidip gelmeyi görmeyi o kutsal topraklara yüz sürmeyi el sürmeyi cenabı hak hepimize nasip etsin” dileklerinde bulundu.

Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla hacı adayları kutsal toprakları uğurlandı.



Editör: TE Bilişim