Niğde Demirciler ve Oto Tamircileri Odası Başkanı Turgut Taygur, Ahilik haftası münasebetiyle haftanın anlam ve önemine binaen esnafı ziyaret ederek Türk Bayrağı dağıttı.
 
 Esnafın ayrıca sıkıntı, istek ve temennilerini dinlen Taygur, her zaman esnafın yanında olduğu ve çözüm odaklı çalıştıklarını belirtti.

Taygur konuşmasında; “Ahilik sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimizdir. Yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz; toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür. Anadolu’da Ahilik, Ahi Evran (1191-1261) tarafından kurulmuştur. Sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken ahlaki yönüyle devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir. İmparatorluğunun son dönemlerine kadar Ahilik mesleki bir yaklaşımla eğitim, dayanışma ve örgütleme, denetim konularına eğilirken bir taraftan da müşteri odaklı bir yaklaşımla fiyat kalite ve standart konularında çok ciddi çalışmalar yapılmıştır. Ahilik sadece iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum ötesinde temelinde vatan millet sevgisi bulunan Türk Milletine has sosyo-ekonomik bir sistemdir. Bu bağlamda bizlere düşen görev Ahilik kültürüne ve geleneğine sahip çıkılması ve yaşatılmasıdır” dedi.



 
Editör: TE Bilişim