Kurban kesimleri, Niğde Belediyesi Yeni Mezbahanesi (Hıdırlık Mevkii), Tarım Açık Cezaevi Mezbahanesi, Pazartesi Pazarı yanındaki Eski Köy Garajı, Yeşilburç Yolu üzerinde bulunan Kapalı Pazar Yeri, Özbelde Mevkii Hakan Spor Tesisleri önü, Aãfe Hanım Cami Yanı Eski Zahire Pazarı’nda belirlenen kurban kesim yerlerinde kasaplık sertifikası olan kasaplar tarafından kesilecek.

KESİM YERLERİNDE DENETİM

Bayram süresince, kurbanların belirlenen şartlara uygun olarak kesilip kesilmediği, temizlik, sağlık ve dini kurallara uyulup uyulmadığı konusunda denetim yapmak üzere Belediye Başkanlığı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kurban kesim yerlerinde denetim yapılacak. KESİM YAPILMAYACAK YERLER

Kendi bahçesinde, kendi özel otoparkında kurban kesmek isteyenler sağlık, çevre ve temizlik şartlarına uymak kaydıyla kurbanlarını kesebilecekler. Umuma açık yerlerde, parklarda, caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesimi yapılmayacak.

ZEMİNİN SIZDIRMAZLIĞI SAĞLANMALI

Şahıslara ait bahçelerde müsait yerlerin bulunması halinde, buralarda kurban kesilebilecek. Ancak; kesim yapılacak zeminin sızdırmazlığı sağlanacak, beton vb. malzemeli zeminler seçilecek. Kesimden çıkan işkembe ve sindirim kanalı içeriği gibi atıklar, yine sızdırmaz torbalarda toplanarak uzaklaştırılacak.

KESİM YERİ MUTLAKA TEMİZLERMELİ

Kurban kesimlerinden kaynaklanan atıklar ve kanın herhangi bir su kaynağına boşaltılmayacak. Usulüne uygun olarak yüzülen kurban derilerinin taşınması kan sızmayacak şekilde yapılmalacak. Usulüne uygun olarak tuzlanacak ve yetkili kurum ve kuruluşlara teslim edilelecek. Kurban kesim yerleri, kan izi kalmayacak şekilde temizlenecak, gerekli olduğunda kireçlenmeecek.

UYMAYANLARA UYGULANACAK CEZALAR

Kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde (Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerler) bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 203.00 TL ceza tatbik edilecek.

NİĞDE’DE KURBAN KESiM YERLERi:

1. Niğde Belediyesi Yeni Mezbahanesi (Hıdırlık Mevkii)

2. Tarım Açık Cezaevi Mezbahanesi

3. Pazartesi Pazarı yanındaki Eski Köy Garajı

4. Yeşilburç Yolu üzerinde bulunan Kapalı Pazar Yeri

5. Özbelde Mevkii Hakan Spor Tesisleri önü

6. Arife Hanım Cami Yanı Eski Zahire Pazarı


 
Editör: TE Bilişim