Niğde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan ağaç dağıtım kampanyasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ağaçlandırma kampanyası için teşekkür ettiler.

 

Niğde Belediye Başkanlığı Kent Meydanında gerçekleştirdiği fidan dağıtım programıyla vatandaşlara ağaç fidanı dağıttı. Yoğun katılımın sağlandığı ağaç fidanı dağıtım programında vatandaşlar fidan alabilmek için kıyasıya yarıştı. Niğde için yeşilin önemine değinen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde genelinde 343 bin nüfus için 343 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Her insan için bir ağaç

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü olarak üç ay önce başladığımız program çerçevesinde 2015 yılı Nisan ayında ilimizde yaşayan her insan için bir ağaç kampanyasını bu gün burada başlatıyoruz. Niğde'yi biz bir bütün olarak düşünüp 343 bin nüfusumuz var ve 343 bin fidanı bu sene toprakla buluşturacağız. Niğde'de yaşayan her bir fert için bir fidan dikme kampanyasını Nisan ayının sonunda tamamlamış olacağız" dedi.   

 

Ağaç fidanları toprakla buluşacak

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "20 Bin adet çam ağacını hemşerilerimize ücretsiz dağıtımını gerçekleştireceğiz. Diğer bölümünü de okul bahçelerimize yol kenarlarına, belediyemize ait Hıdırlık mevkiine, Hamamlı bölgesine dikim işlemini gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda bu fidanların bakımı ve sulanması ile ilgili İş-Kur aracılığı ile 100 tane personel alarak istihdamını Belediyemizde sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

 

Bir çocuk nasıl yetiştirilirse bir ağaçta öyle büyütülmelidir

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ağaçlandırılacak neresi varsa bu bölgeleri ağaçlandırmak bizim boynumuzun borcu. Niğde'mizde ağaç yetiştirmek çok zor. Bir çocuk nasıl annesinden doğduğu günden sonra ne kadar çok itina istiyorsa ağaçların büyütülmesi ve bakımı da o kadar itina istiyor. Niğde'mizde ülkemizin en az yağış alan bölgelerinden bir tanesi. Bu bakımdan dikimi yapılan ağaçların sulanması gerekiyor bir kaç yıl.  Bu ağaçların dikimi yapılıp bir kaç yıl sulandıktan ve dallanıp budaklandıktan sonra kendi hayatını devam ettirebiliyor. Bu bakımdan geçmişte dikilmiş ve şimdi dikilecek olan her ağacımız bizim için önemli. 'Yaş kesen baş keser' demiş Fatih Sultan Mehmet. Dolayısı ile ağacın, yeşilin ne kadar önemli olduğunu bu sözle de ifade etmişler. Kampanyamızın hayırlı olmasını diliyor, bu kampanyaya katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim