Genç Memur-Sen Niğde İl Temsilciliği, Suriye rejim güçlerinin Rusya savaş uçaklarının desteğiyle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik sürdürdüğü saldırıları kınadı. 

Kent Meydanında ellerinde Türk Bayraklarıyla toplanan Genç Memur Sen üyeleri saldırılara tepki gösterdi.

Genç Memur Sen Niğde İl Temsilcisi Sedat Özdemir, bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Özdemir yaptığı konuşmada: “ insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için buradayız. İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyoruz. Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren kendi halkına zulmeden Esed sözde DAEŞ ile mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya’nın bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran’ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Zalim Rusya7yı, katil Esed’i Bayır bucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırılarını ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor lanetliyoruz. Genç memur sen olarak bayır bucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz. Uluslara arası toplumu Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Biz bütün insanlığı her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve göz yaşını el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter” diye konuştu.


Özdemir; “ Bayır Bucakta, Türkmen dağında, Suriye’de olanlardan bize diyemeyiz. Orada tarihimiz var, orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya’nın zulmüne terk edilemez. Bizde onların zulmüne karşı çıkarak, mazluma omuz vererek tarihin bize yüklediği sorumluğu yerine getireceğiz. Böylece tıpkı ecdadımız gibi merhamet tarihinin adalet sayfalarında yerimizi alacağız. Biz merhameti, kardeşliği, barışı, demokrasiyi ve uluslar arası adaleti savunan çağın medeniyet gençliği olarak, susmayacağız. Katliamlara, zulme ve zalimlere karşı sesimizi yükselmekten hiç geri durmayacağız. Türkiye’nin gençleri olarak, bu katliamlara, ortaklarına, Esed’e ve Rusya’ya sessiz kalmayacağız. Buradan sesleniyoruz zalim Rusya, piyonu Esed’i, katil Esed’i de alıp bölgeden defol. Ey Putin cani arkadaşın vahşet ortağın Esed’i Kremlin’de misafir edebilirsin ama İslam topraklarından defol. Ey Putin kanlı ellerini bölgeden çek. Genç memur sen olarak güç odaklarının uluslar arası çıkarlarına, silah tüccarlarının kar hırsına, zalimlerin kan emici heveslerine karşı masum çocukların, mazlum insanların yanında olmaya arkasında durmaya durma ya devam edeceği ve hep birlikte haykıracağız” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim