Niğde  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla çeşitli  törenler  düzenlendi.


Niğde Şehitliğindeki törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Avcı, Niğde Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askeri erkan, vatandaşlar, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı. 

Şehitlik'teki törende Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Avcı, Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ve Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız anıta çelenk sundu.

Törende Konuşan Yarbay İhsan Çanak, "Yurdun her yerinden memleketin her ailesinden vatan evlatları göğsünü siper etmiş ve bu aylarda cephede mücadele ediyordu. Dinlenmek yoktu. Açlık bahane olamazdı. Ya var olunacak ya yok olunacaktı.” dedi.

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir ise, “Çanakkale’nin Sakarya’nın Dumlupınar’ın kan ve barut kokan hatırası hala hafızalarımızdadır. Cenabı hak cennet vatanımızın muhafaza eylemiş varlığını ve kanını onun uğuruna veda eden ecdadımıza zaferler lütfetmiştir. Bu eşsiz destan vatanı, bayrağı, milleti, dini, namusu ve devleti için canını Allah yolunda veda eden böylece Allah rızasına erişen şehitlerimizin destanıdır. En acı ve yoğun imkansızlıkların yaşandığı yıllarda kurtuluş ümidimizi meşalesi olan ve yolumuzu aydınlatan bu manevi mücadele sonsuz bir denizdir.” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından şehit çocukları şiirler okudu. Şehitler için yapılan saygı atışından sonra Vali Kılıç, şehitlik defterini imzaladı. Tören Kur'an-ı Kerim okunması ve şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.


Editör: TE Bilişim