Niğde’de 7 şehit ailesi ile 4 gaziye Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı törenle takdim edildi. 

Niğde Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Sönmez, Ağır Ceza Reisi Osman Soydal, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, kurum müdürleri, şehit yakınları ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek: “Sizler; bu vatan için , bu millet için , bu bayrak en değerli varlıklarınızı belki evladınızı, belki kardeşinizi, belki de eşinizi vatan için, millet için, bayrak için feda ettiniz. Yine siz bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canınızı ortaya koydunuz, kahramanca mücadele ettiniz ve gazi oldunuz. Biz bugün Topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak, güven içinde yaşıyorsak sizlerin sayesindedir. Millet olarak sizlere olan borcumuzu hiçbir şeyle ödememiz mümkün değildir. Sizler; şehit yakını olmakla ,gazi olmakla zaten milletimizin gönlündeki en yüce makama ulaştınız. Çünkü Şehitlik ve gazilik, Türk milleti için daima büyük bir onur olmuştur. Bizim için şehit “nurlanmış” , gazi ise “onurlanmış” askerdir. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Elde edilen bu makamların yanında vereceğimiz bu madalya sadece tamamlayıcı bir unsurdur. Verdiğimiz madalya, devlet olarak millet olarak sizlere karşı vefa borcumuzun, şükran duygularımızın bir ifadesidir . Hayat boyu saklayacağınız, torunlarınıza bırakacağınız bir değerdir. Şunu biliniz ki sizler bizim için çok önemlisiniz. Devlet olarak, millet olarak daima sizlerin yanınızdayız, yakınınızdayız, sizlere tüm devlet kapıları sonuna kadar açıktır. Sizlerin sorunları bizim sorunlarımızdır. Çünkü sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz , çünkü sizler bu milletin kahraman gazilerisiniz...Bugün burada Devlet Övünç madalyalarını sayın cumhurbaşkanımız adına sizlere tevdi etmekten dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu vesileyle, sizler adına da sayın Cumhurbaşkanımıza Şükran’larımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından 7 şehit ailesi ile 4 gaziye Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tarafından verildi.
 
Editör: TE Bilişim