Niğde Belediyesi, pazar yerlerinin toplu dua ile açılması uygulamasını başlattı.


Pazartesi pazarında ilki gerçekleştirilen uygulama kapsamında, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, pazarcılarla birlikte dua ederek alışverişin hayırlı ve bereketli olmasını diledi. 

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün başlattığı “Pazar yerlerinin Dua ile Açılması” uygulamasına Pazartesi pazarında start verildi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, sabahın erken saatlerinde başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte Pazartesi Pazarına giderek ilki gerçekleştirilen dua programına katıldı. Pazar yerinin genel anons sisteminden Talayhan Camii İmamı Mehmet Ali Şafak’ın yaptırdığı Pazar duasına Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB)Başkanı Erdoğan Aykin ve pazarcı esnafları da eşlik etti.

Alışverişin bereketli ve hayırlı olması için yapılan duanın ardından Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, NESOB Başkanı Erdoğan Aykin, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleriyle tezgahları tek tek gezerek pazarcı esnaflarına hayırlı ve bol kazançlar diledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Zabıta Müdürlüğü’nün başlattığı uygulamanın ilkini Pazartesi pazarında gerçekleştirdiklerini belirterek, bu uygulamanın tüm pazar yerlerinde bir gelenek haline getirilerek devam edeceğini söyledi.

Pazartesi pazarındaki pazarcı esnafları da Niğde Belediye’sinin başlattığı uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Niğde Belediyesi, buraya modern bir kapalı pazar yeri yaptı. Kapalı pazar yerimiz hem buradaki esnaflarımız hem de alışverişe gelen vatandaşlarımız için çok iyi oldu. Ayrıca bugün başlayan pazar yerlerinin dua ile açılması uygulamasından da çok mutlu olduk. Başta Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a ve diğer ilgililere teşekkür ediyoruz” dediler.

http://www.borhaber.net/guncel/nigde-de-de-pazar-yerleri-dua-ile-aciliyor-h18701.html

Posted by Bor Haber on 7 Aralık 2015 Pazartesi
Editör: TE Bilişim