Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Okul bahçesinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Okul Müdürü Harun Kısacık açılış konuşması yaptı.

Kısacık yaptığı konuşmada ; ‘’ Nevruz yeni gün yeni yıla ilk gün demektir. Bugün geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart’a rastlamaktadır. Bugünlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığı için Nevruz Günleri baharın da başladığı günlerdir. Atalarımız yeni bir hayat yeni bir başlangıç demek olan bu tarihi günü aynı zamanda Ergenekon’dan da çıkış bayramı olarak kutlamışlardır. Günümüzde bu bayram Nevruz, Sultan,Yeni Gün ve Çağan gibi adlar altında ancak özü ortak yeni yıl ve bahar bayramı olarak kutlanmaktadır. Bayram birlikte sevinme, neşelenme ve eğlenme demektir. Bayramlarımız da karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörünün Ulusça hep bir arada barış içinde yaşama arzusunun dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu sevinç ve kıvanç dolu günlerimizdir.’’ diye konuştu. 

Nevruz ateşinin yakılmasıyla devam eden kutlamalarda öğretmen ve öğrenciler ateşin üzerinden atladı, örs üzerinde demir dövüldü.Taekwondo gösterisinin de yer aldığı kutlamalarda öğrencilere etli pilav ikram edildi. 

 
Editör: TE Bilişim