Türkiye’nin farklı bölgelerinden çalışmak için ilimiz Niğde’ye gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma hayatlarının iyileştirilmesi için Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Başkanlığında çözüm toplantısı düzenlendi.

Niğde Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Altunhisar Kaymakam V. Ercan Kayabaşı, Çamardı Kaymakam V. Batuhan Bingöl, Çiftlik Kaymakam V. Çağlar Partal, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Belde Belediye Başkanları ile İlgili Oda Başkanları ve ilgili Kurum Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Peynircioğlu; “Tarım kenti olan ilimiz Niğde’ye çalışmak için gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma hayatlarının iyileştirilmesi, çalıştıkları süre içerisindeki barınma sorunlarını ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerekli tedbirler almak için bir araya geldik.

Amacımız, mevsimlik gezici tarım işçilerinin İlimizde kaldıkları süre boyunca ilgili kurumlarımıza düşen görevleri belirleyerek işçilerimizin uygun koşullarda çalışmalarını sağlamaktır” dedi.

Toplantı, alınan tedbirler ve yapılacak olan çalışmaların görüşülmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim