Niğde Belediyesi bu yıl bir ilk olarak mübarek Ramazan ayı boyunca mahalle iftarları düzenliyor. İlhanlı ve Nar mahallelerini kapsayan mahalle iftar sofrası yoğun ilgi nedeniyle doldu taştı.

İlki Paşakapı caddesinde 23 Haziran Salı günü düzenlenen iftar sofrasının ikincisi İlhanlı Mahallesi düğün salonu yanındaki cadde boyunca kuruldu. Mahalle iftarları 30 Haziran Salı günü Efendibey Mahallesi Niğde Evleri Cuma Pazarı, 1 Temmuz Çarşamba günü Perşembe Pazarı, 3 Temmuz Cuma günü Yukarı Kayabaşı Mahallesi Sakarya Ortaokulu bahçesi, 6 Temmuz Pazartesi günü Selçuk Mahallesi Salı Pazarı, 8 Temmuz Çarşamba günü Belediye önü Kent Meydanı, 10 Temmuz Cuma günü Şahinali Mahallesi Pazartesi Pazarı ve 14 Temmuz Salı günü Dere Mahallesi Pazar Pazarında son bulacak.


İkincisi İlhanlı mahallesinde düzenlenen iftar sorası için gün içerisinde başlayan hazırlıkların ardından iftar saatinin yaklaşmasıyla vatandaşlar alana akın etti. Ezanın okunmasıyla yapılan dua ile oruçlar açıldı.
İftar programına katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Genciyle yaşlısıyla, ihtiyaç sahibiyle zenginiyle aynı sofrada buluşmanın hazzını yaşıyorum. katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cadde boyunca dizilen masaları dolduran mahalleliler de Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür ettiler.


Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğuna dikkat çeken Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ramazanın içeriğine uygun olarak insanlarımız arasında birlik, beraberlik ve kardeşliği geliştirmek amacıyla mahalle iftarlarına başladıklarını ve şuana kadar vatandaşların katılım ve ilgisinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ve bundan sonraki senelerde de bu uygulamayı geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini ifade etti.
Mahallelerde kurulan iftar sofrasında ayrıca çocuklara pamuk şekerde dağıtıldı. 


http://www.borhaber.net/guncel/nigde-de-mahalle-iftarlari-devam-ediyor-h17180.html

Posted by Bor Haber on 27 Haziran 2015 Cumartesi
Editör: TE Bilişim