Niğde İl Müftülüğünce Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘’Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’’ temalı Kutlu Doğum Haftası açılış programı yapıldı.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yanısıra, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Niğde İl Jandarma Komutanı J.Albay İdris Tataroğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’yla başlayan program slayt gösteriyle devam etti.

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar ve Vali Ertan Peynircioğlu konuşmalarında Kutlu doğum Haftası’nın tüm islam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan programda yaptığı konuşmada son yıllarda bazı kesimlerin din kisvesi altında insanları kandırarak farklı şekilde yönlendirdiklerini vurguladı. Akdoğan, ‘’ İnsanlar peygamber ahlakıyla yetişirse, Kuran’ı Kerim emirleri doğrultusunda eğitilirse ve insanların içine Allah korkusu yerleştirilirse güvenilir bir toplum ve güvenilir bireyler olunması sağlanır. Son yıllarda bazı kesimlerin FETÖ’den IŞİD’e kadar din adına hareket edip ne tür çetrefilli işlerle karşılaştığımızı açık seçik görüyoruz. Bunların birçoğu din adına hareket edip aslında dinle imanla alakası olmayan sadece insanları din kisvesi altında kandırıp onları farklı şekilde yönlendirmek için dini kullanan insanlar. Bu bakımdan insanları bilinçlendirmek adına diyanetimizin ve din görevlilerimizin üzerine ciddi görevler düşüyor’’ dedi.

‘’Peygamber Efendimiz Kuran ı Kerim’in dünyada yaşayan şeklidir’’ diyen Başkan Akdoğan ‘’Kuran ı Kerim Allah’ın farzlarını içeren ayetlerden oluşmuştur. Peygamber Efendimiz de onun elçisidir ve dünyada Kuran ı Kerim’in yaşayan şeklidir’’ şeklinde konuştu.

Kuran’ı kerim tilavetinin de yapıldığı program Müftülük personelinin protokol üyelerine gül vermesiyle son buldu.

KUTLU DOĞUM HAFTASINA İTİRAZ VAR.

Prof.Dr. Şimşirgil; 'KUTLU DOĞUM HAFTASI FETÖ PROJEDİR"


Dün İhlas Haber Ajansına  açıklamalarda bulunan, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ; Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir" dedi. 


Kaynak; http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/464579.aspx

Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde tabure, sandalye üzerinde namaz kılma, kutlu doğum haftalarında her yıl farklı temaların ele alınması gibi çoğu projesinin FETÖ projeleri olduğunu iddia eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Diyanet İşleri Başkanının yaptığı açıklama, sanki birilerine yanıttır. Diyanetin son yıllardaki çoğu projeleri FETÖ projesidir. Bu yıl emniyet ve güvenlik temalarına dikkat çekilecekmiş. 1989 yılında akademisyen Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay’ın teklifi üzerine dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcıoğlu ve Fransız bir din profesörü tarafından her yıl Kutlu Doğum Haftası’nın temaları belirlenmiştir. Çünkü bunların hepsi FETÖ’nün organize projesidir. Ben iddia ediyorum ki bu isimler de FETÖ bağlantılı kişilerdir. Böyle şey olur mu? Biz Peygamber Efendimizin yılda bir kez mi ‘merhamet’, ‘sevgi’, ‘şefkat’ yönlerini konuşacağız. Peygamber Efendimiz unutturulmaya çalışılmaktadır. Biz Peygamber Efendimizin yüz sene sonra merhametini, sevgisini ve şefkatini konuşmayacak mıyız? Peygamber efendimiz unutturulmak isteniyor” dedi.

“DİYANET FETÖ TUZAĞINDADIR"

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet’in FETÖ tuzaklarının tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu aktararak şunları söyledi: “Bakınız, kandil günlerini Miladi takvime göre yapacaklardı. Ramazan ayı, Kadir Gecesi de bunlara dahil. Eğer Diyanet bunları değiştirmezse bunların vebalinden kurtulamaz. Diyanet hala FETÖ tuzağındadır. Çünkü Peygamber Efendimizin doğum günü Rebiülevvel ayının 12’inci gecesidir ve biz bunu Mevlid Kandili olarak kutlarız. Diyanette bunu böyle kutlamalı artık ve FETÖ projesinden vazgeçmeli”.
 


 
Editör: TE Bilişim