Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde bayram tatillerinde, karayollarımızda trafik yoğunluğu özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde önemli oranlarda artış göstermektedir. Yol kullanıcılarının gidecekleri yere bir an önce ulaşma istekleri trafik kural ihlallerini de beraberinde getirmektedir. Bundan dolayı birçok üzücü trafik kazası meydana gelmekte, bu kazalarda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Kurban Bayramı tatilini de kapsayan 09-18 Eylül 2016 tarihleri arasında vatandaşlarımızın huzur ortamı içerisinde bayramlarını geçirmeleri ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için aşağıdaki tedbirler alınmıştır” denildi.

NİĞDE’DE KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ

1- Tatil süresince ekiplerimiz, şehir dışı karayolu güzergâhlarında özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde karayollarımızın önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılarak denetimler yapılacaktır.

2- 09-18 Eylül 2016 tarihleri arasında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç ve sürücülerin tamamının denetlenmesi sağlanacaktır. 

3- Güzergâh üzerinde yapılan trafik kontrollerinde, durdurulan tüm araçlar teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı denetlenecektir. Araçlarda bulunması gereken teçhizat ve avadanlıklar kontrol edilecektir.

4- Aşırı hız, alkollü araç kullanımı, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, çalışma süresi ihlali, uykusuz ve yorgun olarak araç kullanma gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecektir.

5- Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak, araçlarından inmeleri ve gerekiyorsa güzergâh üzerindeki trafik kuruluşlarımız da dâhil olmak üzere müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacaktır.

6- Radar ekip araçları; özellikle hızdan kaynaklı kazaların yoğunlaştığı bölgelerde sabit ve seyir halinde bulunacaklar,  başta hız ihlalleri olmak üzere hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanımı ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi denetim konularına ağırlık vereceklerdir.

7- Şehir içi araç ve yaya trafik yoğunluğunun artacağı düşünülen 09-18 Eylül 2016 tarihlerinde önemli kavşaklarda, çarşı merkezleri, büyük alışveriş merkezleri,  kurbanlık satış ve kesim noktaları civarında gerekli trafik tedbirleri alınacaktır. Ayrıca, Arife ve Bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında da trafik düzenini sağlamaya yönelik gerekli tedbirler alınacaktır.

8-Trafik polisinin amacı bayram tatilinde özellikle şehirlerarası karayollarında trafik akışkanlığını sağlamak ve trafik kazalarını önlemeye yönelik gerekli tedbirleri almaktır. Bu konuda sürücülerimizden trafik kurallarına uymalarını bekliyoruz.

9-İlimiz merkezinde kurulacak olan kurban satış merkezlerinde hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve olabilecek olayları önlemek amacıyla yaya ve motorize devriyelerimiz görevlendirilecektir.

10-Vatandaşlarımızın rahat ve güven içerisinde bayram öncesi alışverişlerini yapabilmeleri amacıyla alışveriş merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu ilimiz merkezindeki bankalar caddesi, istasyon caddesi, paşa kapı caddesi ve yoğunluğun olabileceği yerlerde mevcut motorize ekipler, güven timleri ve yaya devriye ilave yapılarak gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır.

11-Halkımızın bayram öncesi ve süresince ilimiz merkezindeki mezarlık ziyaretlerini güven içerisinde yapabilmeleri amacıyla mezarlıklarda yaya devriyeler görevlendirilecektir.

12-Bayram öncesi ve bayram sonrası Şehirlerarası yolcu yoğunluğunun hat safhada olacağı yerlerde (Tren garı, köy garajı ve yeni terminal) ekipler görevlendirilerek güvenlik önlemleri alınacaktır.

13-Kurban bayramı süresince halkımızın huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirmeleri için yukarıdaki tedbirlerin alınmasına devam edilecek.

14-Kurban bayramı sabahı bayram namazı için ilimiz polis sorumluluk bölgesindeki tüm camilerde olabilecek olaylara karşı ekipler görevlendirilecektir.

15-Belediye Başkanlığınca belirlenen Kurbanlık kesim yerlerinde gerekli güvenlik tedbirleri alınacak, Kurbanlık kesim yeri dışında kesim yapanların tespiti halinde Belediye Başkanlığı görevlilerine bilgi verilecektir.

Editör: TE Bilişim