Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Müftülük olarak Sungurbey Camiinde Kadir Gecesi programı düzenleyeceklerini belirtti ve tüm Niğdelileri programa davet etti. 

Kadir gecesinin Müslümanlar için fırsat olduğunu dile getiren Müftü Alaaddin Gürpınar, "Kadir gecesinin, hidayet kaynağımız Kur’an-ı ümmeti olmakla müftehir olduğumuz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kalbine inmeye ve İslam güneşinin yeryüzünü aydınlatmaya başladığı gece olmasıdır. O halde Kadir gecesini ihya etmenin yolu, Kur’an’ın kadir ve kıymetini bilmekten, Kur’an’la hayatı anlamlandırmaktan, onunla hayata, insana, eşyaya, tabiata, çevreye ve kainata bakmaktan geçer. Yaşayan Kur’an Resül-i Ekrem’in (sas) çağlar üstü örneklik ve rehberliğini doğru anlamaktan ve onu doğru takip etmekten geçer. Ancak o zaman Kadir gecesi bizim hayatımıza bir kat değer katabilir. Ancak o vakit şeref, izzet ve itibar gecesi, sizlere de şeref, izzet ve itibar kazandırabilir. Her yıl gelen Kadir gecesiyle Yüce Rabbimiz tarafından müminlere bir ömre bedel imkan ve fırsat sunulmuş olmasıdır. Bu yönüyle Kadir gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Bu gece ile yükselmenin yolu, Yüce Rabbimizden af ve bağışlanma dilemekten, 'Allah’ım ! Sen Affedicisin, affetmeyi seversin, bizi de affeyle” niyazını hayatımızda kavli ve fiili duaya dönüştürmekten geçer. Ancak o zaman Sevgili Peygamberimiz (SAS) “inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesini ihya eden kimsenin de geçmiş günahları bağışlanır.' müjdesine nail olabiliriz." ifadelerinde bulundu. 

Türkiye'deki terör olaylarının ve dünyadaki karışıklıkların son bulmasını dileyen Müftü Alaaddin Gürpınar, Sungurbey Camii'nde düzenlenecek olana Kadir Gecesi programına tüm Niğdelileri davet etti. 
Editör: TE Bilişim