Hükümet tarafından faizsiz olarak verilen 30 bin TL krediye başvurunun yoğun olduğunu söyleyen Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, şu açıklamalarda bulundu:“Esnaflara can suyu olarak hükümet tarafından verilecek olan 30 Bin TL faizsiz krediye beklenmedik talep oldu ve talep fazla olunca hükümet tarafından verilmesi durduruldu. Şuanda Niğde’de Kredi Kefalet Kooperatifinde bekleyen 32 Milyon TL para var dağıtılması için faizli faizsiz. Bunun yaklaşık 20 milyonu faizsiz geri kalan 12 milyonu ise faizlidir dağıtılmayı bekliyor. Bu kredi uygulaması oldukça olumlu bir uygulamadır.

Çünkü esnaflarımız şuanda oldukça sıkıntıdalar. Bu kredi esnafımız için bir nevi can suyu gibi bir şey oldu. Şuana kadar müracaat edenlerin sayısı Binin üzerinde. Bu gibi kredilerin devam etmesini temenni ediyoruz. Böylelikle bu sayı Niğde’de genelinde 2 bini bulacaktır. Niğde’nin ilçeleri ve merkezi baz alındığında bu rakam 2 bini de geçecektir. Bu kredinin limiti 30 bin TL’dir. Bu krediden istifade edecek olan esnaflarımızın1 Aralık itibariyle herhangi bir esnaf kredi kooperatifine borçlarının olmaması gerekmekte. Eğer 1 Aralık itibariyle hangi bir esnaf kredi kooperatifine borçları varsa bu krediden istifade edemiyorlar.


Bu krediden faydalanmak için esnaf olmak gerekiyor. Ayrıca herhangi bir esnafa odasına kayıtlı olmakta gerekmekte. Bu 30 bin TL faizsiz krediye ihtiyacı olanda olmayanda talep edince sıkıntılar çıktı. Bu sıkıntılardan dolayı bir süreliğine durduruldu ama önümüzdeki günlerde yeni konulacak kriterlerle beraber açılacağı belirtildi. Şuanda Niğde Kredi Kefalet Kooperatifinde 20 Milyon faizsiz 12 milyonda faizsiz para bekliyor dağıtılması için. Şuanda 30 milyonun üzerinde dağıtılmayı bekleyen para var. Şuanda bize başvuru yapan 1000’in üzerinde esnafımız var ve bu faizsiz paraların dağıtılmasını bekliyor.

Bu yıl sonuna kadar 2 Binin üzerinde bir taleple karşılaşabiliriz. Faizsiz kredi verileceğini duyan esnaflarımız faizli krediye olan talep otomatikman düştü. Türkiye’de en çok finansman getirten ve en çok finansman dağıtan iller arasında Türkiye’de ilk sıralardayız. Hükumetimiz ve genel merkezimiz tarafından Niğde’ye çok büyük destekler çıkıyor. Bu yıl inşallah bu sorun çözülürse geçen yıl 1 yıl içerisinde kullandırdığımız para miktarı bu yıl ilk bir ay içerisinde yığıldı.”
Editör: TE Bilişim