MÜSİAD Niğde Temsilciliği tarafından, ‘Darbeler ve Yeni Türkiye’ konulu panel düzenlendi. 

İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "Darbeler ve Yeni Türkiye" konulu panelde konuşan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, tüm darbe dönemlerine şahit olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karanfil’in açılış konuşmasını yaptığı panele Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediyesi Başkan V. Rıfat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İşadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Darbe dönemlerinde aktif olduğunu anlatan Dilipak, şunları söyledi; ‘‘12 Mart'ta mahkum oldum, 12 Eylül'de Necmettin Erbakan'ın danışmanıydım, Konyamitingin de vardım, 28 Şubat'ta da toplantıyı düzenleyen benim. 15 Temmuz'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a operasyon yapılırken de 20 kilometre mesafedeydim. Darbelerle ilgili konferans veriyorum, sanki anam beni darbelerin ortasında doğurmuş gibi. Fetullah Gülen'i bu süreçlerde en yakından izleyen bendim çünkü. 1991 yılında Fetullah Gülen, CIA ile anlaştığında CIA benden de siyasi ayağı örgütlememi istiyorlardı. Ben bu projeye karşı sert bir şekilde cevap vermeye çalıştım, bu din benim değildir diye. Amerikano bir İslam geliyor, Amerikano bir mehdi çıkaracaklar diye ama herkes komplocu dedi. Adımı da Amerikancıya çıkardılar. CIA ile görüşüp de hayır demek mümkün mü."

FETÖ örgütü projesinin arkasında dünyanın en büyük istihbaratlarının olduğuna işaret eden Dilipak, "Bu proje öyle FETÖ'den ibaret değil o adam taşeron. Hangi inşaatı taşeron adıyla anarsınız bunun arkasında CIA, MOSSAD, MI6 ve tapınak şövalyeleri var. Yani dünyanın en büyük istihbaratı bunun arkasında." dedi.


 
Editör: TE Bilişim