18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü dolasıyla Niğde Şehitliğinde tören düzenlendi.

Anma Programına Niğde Valisi Cahit Çelik’in yanı sıra, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Gürol Okyar, Şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Şehitlik anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir yaptı. 

Şehit ailelerinin de katıldığı törende, askerler tarafından saygı atışının yapılmasının ardından Vali Cahit Çelik Şeref Defterini imzaladı. Vali Çelik ve Protokol Üyeleri Şehit Mezarlarını ziyaret ederek, Çanakkale'den getirilen toprağı şehit kabirlerine dökerek karanfil bıraktı. Şehitlerin anısına Diyanet İşleri Görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Niğde Şehitliğinde düzenlenen törende günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir; “ Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği. Olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesidir Çanakkale. İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan Anadolu’yu yurdumuz kılan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ile başlayan ve sonrasında emperyalist ülkelerin güçlü donanmalarla vatanımızı işgal etmeye çalıştığı Çanakkale Zaferine kadar geçen süreçte ülkemiz üzerinde uygulanan işgal projelerinin tamamında yapılan mücadelede bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen hayâsızca akınlara “dur!” dediğimiz Milli Mücadele ruhu dün neyse bugün de aynı ruh ve hassasiyeti taşımaktayız” dedi.

Dernek Başkanı Demir; “ Vatanımızı bölmek, milletimizi esaret altına almak isteyen içte ve dıştaki tüm hainler dün neyse aynı amacı aynı hıyaneti bugünde taşımaktadırlar. Aramıza fitne ve fesat tohumları ekmek isteyenler için, hepimizin her zamankinden daha fazla el ele, omuz omuza, vererek birlik ve beraberliğimizi diri tutarak vatanımızı güçlü kılmak en önemli görevimiz olmalıdır. Aynı zamanda bu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan kalpleri vatan sevgisi ile dolu, gözünü kırpmadan şehadete koşacak nesiller yetiştirmeliyiz.

Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak

Bu uğurda gözünü kırpmadan şehadet şerbetini için aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir" dedi.

Şehitlik alanında yapılan törenin ardından etkinlik Kültür Merkezi’nde devam etti

Fgfğgfğgfğgfğgfğg

Editör: Selim GÖKEL