Şehir merkezinde toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar, Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesini işgal etmesine ve ardından gerçekleşen saldırılara tepki gösterdi.
 

Araçlarıyla Niğde Adliye Sarayı önünde toplanan vatandaşlar Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla şehir turu attı.

Topluluk adına konuşan Salih Yaşar: “son günlerde Ermenistan ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz arasında maalesef Ermenistanın her zamanki yayılmacı politikasını içeren bir takım saldırılar gerçekleşti .Buna en güzel cevabı aslında Azerbaycanlı kardeşlerimiz veriyorlar. Bizim burada toplanmadaki amacı "Biz de her ne kadar oraya doğrudan gidip fiziki olarak destek olamasak da manen onların yanında olduğumuzu dualarımızı onlara htirmek amacıyla bu konvoyu düzenledik. Geçmişten günümüze kadar her zaman Türk milletinin düşmanları olmuştur, olmaya da devam edecektir. Haçlı seferleri ve geçmişte Türkler üzerinde uygulanan mezalimler günümüzde şekil değiştirerek devam etmektedir. Dünyada Türklerin hakim olacağı bir zamanı, adalet ve eşitliği getirecekleri bir zamanı özlüyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa sivil toplum kuruluşları olarak bizler ve her Türk bu gaye ve emel için çalışmalarını devam ettirecektir. Ermeniler, arkalarındaki çetelere güvenerek meydana çıktıkları için bir defa daha pişman olacaklar"dedi.

Editör: TE Bilişim