Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler şiirler okudu, hazırladıkları gösterileri sundular. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Zahide Sefer İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Öğüt: “Bir yıl boyunca bakanlığımızın eğitim öğretim programını uygulayan, öğrencilerimizin eğitim öğretim başarının artırılmasında rolü olan fedakar öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Değerli öğrencilerimiz, bir yıl boyunca çalıştınız, çaba gösterdiniz. Bugün bu sürecin sonunda karne sevinci yaşamaktasınız. Bu süreçte uzun bir yaz tatiline gireceksiniz. Yaz tatili demek sadece oyun ve eğlence demek değildir. Yaz tatili boyunca kitap okuyarak, test çözerek ve bu yılın konularını tekrar ederek de önümüzdeki yıl ada daha hazırlıklı olmanız gerekmektedir” dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, başarının topyekûn bir çalışmanın eseri olduğunu ifade ederek: “Bu başarı ilimizde görev yapan başta tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, tüm Milli Eğitim ailesinin mimarlığını yaptığı bir eseri ortaya koymuştur. Bu eser sınavlarda elde ettiğimiz Türkiye dereceleri ile bizleri onurlandıran büyük bir başarı zinciridir. Sevgili öğrenciler, kıymetli öğretmenlerim her biriniz bu zincirin birer halkası durumundasınız. Bir halkanın eksikliği başarımıza gölge düşürecektir. Artık görevimiz daha fazla gayret ile bu başarıyı korumak olacaktır” dedi.

VELİLERİ UYARDI

Yaşar, velilere uyarıda bulunarak şunları dedi: “Düşük not alan evlatlarınıza kızmayınız. Evlatlarımız doğru motive edildiklerinde bu hatalarını düzeltmek için başarı sağlayacaklardır. Bu konuda okullarımızda görev yapan idarecilerimiz ve rehberlik öğretmenlerimiz sizlere doğru yönlendirme konusunda katkı sağlayacaklardır” diye konuştu.^

BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL KÖLESİ OLURUM

Öğrencilere de seslenen Yaşar, "Okulunuzu ve öğretmenlerinizi çok seviniz. Çünkü onlar sizin için her türlü fedakârlığı göze alarak bilgi paylaşımını ilke haline getirerek, neslimizin muasır medeniyetlere ulaşmasına vesile olmaktadırlar. Derslerinize çok çalışın. Bu gün Büyük Türkiye olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Gelecekte sizlerin yönettiği bu ülke daha büyük, daha güçlü ve daha zengin bir Türkiye olacaktır. Hedef ve ilkeleriniz bu yönde olmalıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim