Darbe girişimine tepkiler devam ediyor.  Bugün Niğde'de faaliyet gösteren 61 Sivil Toplum Kuruluşu kınama metni imzalayıp basın açıklmasıyla Darbe girişimine tepkilerini iletti.


Esnaf Odaları, Sendikalar, İş Adamları Derneği, Ticaret Odası, Ziraat Odası, gibi  sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulundu 61 Sivil Toplum Kuruluşu  temsilcisi  Niğde Öğretmen Evinde bir araya gelerek ortak bildiriye imza attı ve darbe girişimini kınadı. 

Darbe girişimine tepki bildirisine atılan imzaların ardından basın açıklaması yapıldı. 

Okunan basın açıklamasında; Vatanı işgal etmek, devleti ele geçirmek, millete ayar çekmek için “aklını, kalbini, şerefini ve insanlığını satmış hain FETÖ Terör Örgütü mensubu olan TSK içerisindeki hainlerin 15 Temmuz akşamı başlattığı darbe girişimini protesto etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. 

Millete ve devlete karşı ayaklananlar, küresel şebekelerin ayak oyunlarına tetikçiliğe soyunanlar. Millet ayaktadır, Çanakkale Ruhu hayattadır. Millete tank namlusu doğrultan şerefsizlere, millet iradesinin tecelligahı Meclise bomba yağdıran hain hadsizlere geçit vermedik, geçit vermeyeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye, Güçlü Türkiye, Ümmetin Umudu Türkiye iradesinin garantörleri olan milletimiz ve sivil toplum kuruluşları meydanlardadır. Bu meydanlar, ülkesine, milletine, devletine sahip çıkan, ‘ezan susmaz, bayrak inmez’ diyen kahramanların toplanma alanıdır”

15 Temmuz günü akşam saatlerinde başlayan, karanlığa karşı aydınlığın, zalime karşı mazlumun haksızlığa karşı adaletin, batıla karşı hakkın, zorbalıklara karşı hukukun ve millete savaş açanlara karşı milletin asli unsurları olarak başladığımız, bedenimizle, ruhumuzla, canımızla bir nebze geri durmadan devam eden devletimize ve hükümetimize sahip çıkma nöbetimiz devam etmektedir.

Cuma akşamı başlayan ve paralel örgüt tarafından düzenlenen kalkışmayı ve şeref yoksunu darbe bozuntularının hain planlarını, Niğde Sivil Toplum Kuruluşları ve Niğde halkı ile birlikte milletimize vatanımıza devletimize sahip çıkan tüm kardeşlerimizle birlikte sağlam irademiz ve Cenab-ı Allaha bir can borcumuzdan başka verecek neyimiz var diyen tüm millet sevdalılarımızla birlikte def etmek ve hain emellerini boşa çıkarmak için tuttuğumuz özgürlük nöbetimiz devam etmektedir.

Konunun esası ülkemizin varlığına bütünlüğüne ve birliğine kasteden malum yapı tarafından bir kez daha planlanan hain ve sinsi bir girişimdir. Fitne zulüm ve kandan beslenen bu zihniyet Türkiye’yi çatışma ortamına sürüklemek istemekte, demokrasiyi refah anlayışını ve toplumsal barışı yok ederek, kaostan, ihanetten beslenmeye çalışmaktadır.

Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş, vatanı ve kıblesi olmayan, bu hainlerin hesap verme zamanı gelmektedir, Milletimiz ilk andan başlamak üzere meydanları doldurarak, asla gevşemeyerek gözünü dahi kırpmadan, evlerini, evlatlarını, gerekirse canlarını geride bırakma pahasına başladığı nöbetini, safları asla seyrekleştirmeden devam ettirmektedir, ettirmelidir.

Şu iyi bilinmelidir ki bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın ve meşru hükümetimizin gerekirse canımız pahasına yanında durduk ve durmaya devam edeceğiz, darbeci vatan hainlerine karşı asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bu meydanları son hain ele geçene kadar terk etmeyeceğiz.

Buradan bu hain kalkışma haber alınır alınmaz, baş döndürücü bir hızla organize olmamız sonrasında sosyal medyada derhal bir araya gelerek Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın meydanlara çıkın çağrısı sonrasında meydanlara akın etmeye başlayan, köylerden kasabalardan ilçelerden akın akın gelerek bu meydanı dolduran milletin asli unsurları olan tüm kardeşlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu onurlu mücadelede dimdik duran halkımıza kavli ve fiili dualarıyla destek olan tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyor, bu kutlu direnişte şehit düşen kardeşlerimiz Allahtan gani gani rahmet diliyor inşallah onlarla Cennet-i alada peygamber sancağı altında tekrar bir arada olmayı niyaz ediyoruz.

Bu direnişte ilk andan itibaren milletimizle bir olan tek vücut olan Sayın Valimize, Vali Yardımcılarımıza, Garnizon Komutanımıza, Emniyet Müdürümüze, İlimizin Tüm Siyasi Partilerine Milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz ve bilinmesini istiyoruz ki bu hain ve alçak girişimin, kendi milletine kurşun sıkmanın, kendi meclisini şuursuzca taramanın cezası artık İDAM olmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Hükümetimizin dik duruşu ve milletimizin feraseti ile engellenen; fakat milletin vicdanında büyük yaralar açan, ülkemizi uluslararası alanda zor duruma sokarak ekonomik olarak ülkemizin yıllarca geriye götürmek isteyen bu hain planı uygulamaya kalkanlar hakkında gerekenlerin acilen yapılması ve ülkemizin normal hayata dönüşü hızlandırılmalıdır. 

Niğde’de faaliyet gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşları olarak Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet için devletimizin bekası için hükümetimizin sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ediyor, Saygılar sunuyoruz." denildi. 





 

Editör: TE Bilişim