19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kapsamında Niğde’de Derbent meydanından Hükümet meydanına kadar yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören saat: 09.30'da Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turhan'ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı'ndan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turhan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşma sonrası Niğde Belediyesi Mehter takımı gösterisini sundu.

Kutlamalara Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Vali Yardımcıları Hanlar İden, Mustafa Karaca, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Kadir Okyay, PMYO Müdürü İsmail Koca, kurum müdürleri, öğrenciler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende Sağlık Bakanlığı tarafından Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne 200 bisiklet dağıtımının ardından Ecdada mektup yarışması ve çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende Niğde Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı kulüplerin Kick Boks, Jimnastik, Teak Wando, Okçuluk ve Polis Okulu öğrencilerinin hazırladığı savunma sanatı gösterisi sunuldu.

Törene katılan Niğdeli vatandaşlar gösterileri büyük bir ilgiyle izledi.


Editör: TE Bilişim