Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, SYDV olarak bu ihtiyaç sahibi vatandaşlara 10 bin ton kömür dağıtacaklarını söyledi. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), kış ayları için ihtiyaç sahiplerine her yıl olduğu gibi bu yılda kömür yardımı yapacak.

Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, haneye giren gelirin hanedeki kişi sayısına bölündükten sonra kişi başına muhtaçlık sınırı olan net askeri ücretin 1/3’ünü (304 TL )’yi aşmaması, ayrıca evlerin merkezi ısınma sistemi veya doğal gazlı olmaması şartlarının kömür yardımı alabilmek için gerekli olduğunu belirtti.
Yüksel: “ Dar gelirli ailelerin kış mevsiminde yakacak ihtiyacını karşılamak için devlet tarafından verilecek olan ücretsiz kömürden vakıf olarak 10 bin ton talep edildi. Bu kömürlerin her yıl olduğu gibi bu yılda vakıf kriterlerine uygun olan vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.

Vakıftan daha önce kömür alan vatandaşların tekrar müracaat etmelerine gerek olmadığını vurgulayan Yüksel, vakıftan kömür almamış veya ilk kez kömür alacak vatandaşların kimlikleri ile bizzat vakfa müracaat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Yapılan müracaatlar neticesinde vakıf görevlilerince yapılacak incelemelerin ardından listelerin oluşacağının altını çizen Yüksel; listelerin tamamlanmasının akabinde ise bu listelerin mütevelli heyetince incelenerek onaylanmasından sonra kömür dağıtımlarının merkez ve köylerde başlayacağını belirtti.

Yüksel; “Her yıl olduğu gibi bu yılda Niğde merkez ve merkeze bağlı köylerde ikamet eden dar gelirli ailelerin kış mevsiminde sağlıklı bir şekilde ısınmalarını sağlayacağız” dedi.


Editör: TE Bilişim