Niğde'nin en çok ve en etkin üyesine sahip Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde seçim heyecanı yaşanıyor. 

Niğde'de faaliyet gösteren, yüzlerce üyeye sahip kısa adı NDSYB olan  Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Nisan ayı içerisind seçime gidiyor. Mevcut Başkan Tahir Erdem'in aday olmayacağını açıkladığı seçimlerde Niğde'nin tanınmış çiftçilerinden aynı zamanda Niğde Damızlık Birliği Yönetim Kurulu üyesi Murat Soylu adaylığını açıkladı. 

Niğde'nin en köklü çiftçi ailelerinden olan, yaptığı çalışmalar ile takdir toplayan, etrafında sevilen Murat Soylu çiftçilik yanında Niğde'de faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşunda da görev alıyor. 


Murat Soylu Kimdir?
Murat Soylu, 1978 yılında Niğde’nin Alay kasabasında çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlardan beri çiftçilik yaparak hayatını idame ettiren Soylu; 8 yıldır Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi olmakla beraber, Efeoğulları Tarım ve Hayvancılık Ltd. Şti, Soylu Petrol Akaryakıt Ltd. Şti, Soylu Dinlenme Tesisleri ve Restoranın ortaklarından olup, ilimizde örnek olarak gösterilen Damızlık Süt Sığırcılığı çiftliğinin de işletme sahibidir.

Murat Soylu ayrıca; Niğde Ziraat Odası, Niğde Süt Üreticileri Birliği, Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, Niğde Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, Niğde Kasaplar Odası gibi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) üyesidir.

Nisan ayı içerisinde yapılacak olan seçimde, üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini arkasına alarak adaylığını açıklayan Murat Soylu’nun seçimden başkan olarak çıkacağı gelen bilgiler arasında.
Editör: TE Bilişim