Niğde girişlerinden biri olan Bor Yolu, Derbent Kavşağından Bor TOKİ kavşağına kadar üç gidiş üç geliş şeklinde genişletilecek.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğünün Niğde-Bor Karayolunun yapımı için ihale sürecini başlattığını söyledi.

 

Uygulanacak proje ile Niğde-Bor Karayolunun üç şerit gidiş, üç şerit geliş olarak trafiğe hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Akdoğan, Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürlüğünün, Niğde-Bor Yolu KM:0+000-8+100 (Derbent Mezarlığı–TOKİ Kavşağı) arasındaki Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Betonarme Prefabrik Yaya Üstgeçidi ve Bitümlü sıcak karışım kaplama yapılması yapım işini açık ihale usulü ile ihale edeceğini belirtti.

 

Belediye Başkanı Akdoğan, Niğde-Bor Karayolu üzerinde Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Betonarme Prefabrik Yaya Üstgeçidi ve Bitümlü Sıcak karışım kaplama yaptırmak amacıyla gerçekleştirilecek açık ihalenin Karayolları 6. Bölge Müdürlüğünün “Aydınlıkevler Mahallesi Fırat Caddesi No:2 38060 Melikgazi-Kayseri” adresinde 25 Haziran 2012 Pazartesi günü saat:14.00’de yapılacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Niğde Milletvekillerimiz Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu ve Sayın Ömer Selvi’ye teşekkür ediyorum. Niğde Bor arasının genişletilme ve asfaltlama çalışmasını neticelendirdik. Niğde Bor arası 15 kilometrelik yolun karayolları yol ağına alınmasını sağladık. Ulaştırma Bakanımızın talimatıyla ve yine milletvekillerimizin destekleri ve çabasıyla da bu yolun yapılmasını sağlayacağız. Niğde’nin girişi bu şekilde değişmiş olacak” dedi.

 

İhaleyi müteakip söz konusu işin yapımına sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak başlanacağının altını çizen Başkan Faruk Akdoğan, Niğde-Bor yolu arasındaki Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Betonarme Prefabrik Yaya Üstgeçidi ve Bitümlü sıcak karışım kaplama yapılması yapım işinin yer tesliminden itibaren 120 takvim günü içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

 

Niğde-Bor Karayolunun 1975’li yıllarda standart hale getirilerek çift yola dönüştürüldüğünü hatırlatan Başkan Akdoğan, aradan geçen 37 yıllık süre içerisinde araç sayısının artmasına paralel olarak trafik yoğunluğunun güzergâhta yeni bir düzenleme yapılmasını kaçınılmaz hale getirdiğini, alternatiflerin değerlendirilerek Niğde-Bor arasındaki güzergahın üç şerit gediş, üç şerit geliş imkanı sağlayacak biçimde projelendirildiğini kaydetti.

 

Niğde Belediye Başkanlığı 2011 asfalt sezonunda da Niğde’nin diğer bir girişi olan Adana yolunun 40 yıllık makûs talihini yenerek, yolun beton asfalt yapılmasını sağlamış ve tonajlı araçların kullandığı ve sürekli bozulan yolun düzenli bir hale gelmesini sağlamıştı.








Editör: TE Bilişim