Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydın Doğan, Niğde- Bor arasındaki 8 kilometrelik yolun gecikme nedenini yolun altından geçen doğal gaz hattından kaynaklandığını söyledi.



Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 2013 yılının yaz aylarında yapımına başlanan ve bir türlü tamamlanmayarak gerek Niğdeli ve Borlu  gerek Niğde üniversitesi, gerekse Organize Sanayi Bölgesi için çileye dönüşen yolla ilgili basın toplantısı düzenledi.


Toplantıya Karayolları 6. Bölge müdürü Aydın Doğan’ı da davet eden Vali Kılıç: “Bilindiği üzere halen devam eden bir otoban bağlantısı var. Yine Bor-Niğde arasında devam eden bir yol çalışması bulunuyor. Kara yolları genel müdürlüğünün ilimizdeki hizmetleri ile ilgili olarak yerinde denetim yapmak üzere karayolları bölge müdürü ve otoyollar yapım daire başkanı ile birlikte incelemelerde bulunduk. Devam eden Çalışmaların hızlandırılması konusunda gerekli girişimlerde bulunulacaktır” dedi.


GECİKMENİN SUÇLUSU DOĞALGAZ HATTI


Niğde-Bor arasındaki yol çalışma hakkında bilgi veren Karayolları 6. Bölge müdürü Aydın Doğan: “ Bu yol yapımında bir kısım gecikmeler oldu. Yaklaşık 4 aydır yolumuzu bitiremedik. Fakat iki gün içerisinde asfalt serme işlemi başlayacak. İlk etapta 4 kilometrelik kısım üç şerit olarak hizmete açılacak. Hava şartlarının durumuna göre de geri kalan 4 kilometrelik kısım yapımına devam edilecek” dedi.


Gecikmelerin nedenini yolun altından geçen doğal gaz hattının deprense edilmemesi olduğunu ifade eden Doğan; “doğal gaz firmasının depresesi tamamlanmasının ardından oradaki yolumuzu da 2014 yılı içerisinde 2x3 şerit olarak hizmete açacağız” şeklinde konuştu.






Editör: TE Bilişim