Su hatları yenilendi, eski borulardan dolayı meydana gelen kaçaklar önlendi suyun basıncı arttı. Suyun basıncını ölçmek amacıyla dışarıya verilen içme suyu metrelerce yükseğe fışkırdı.
 
Yapılan alt yapı çalışmalarıyla hem sağlık standartlarına uygun olmayan asbestli boruları kullanımdan kaldıran hem de eski borulardan dolayı yer altında oluşan kaçakları önleyen Niğde Belediyesi Vali Konağı deposundan şehir merkezine su bağlantısını gerçekleştirdi.
 
Su bağlantısının gerçekleştirilme çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan;  “Vali Konağı su depomuzdan şehir şebekemize verdiğimiz suyun yaptığımız çalışmaların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu bölgemize döşemiş olduğumuz yeni içme suyu şebekesine su verme işlemini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Özellikle Aşağı Kayabaşı Mahallemizde, Bor Caddesinde Yukarı Kayabaşı Mahallemizde ki evlerimizin su sıkıntısı bitmiş olacak. Asbestli içme suyu borularının yerine artık bundan sonra günümüz şartlarına ve sağlık standartlarına uygun içme suyu şebekesine halkımız kavuşmuş oldu. İçme suyu önemli çalışma. Daha önce Kayardı bölgesine içme suyu gitmiyordu vatandaşımız hep su kesintisinden şikayet ediyordu. Ama bugün baktığımızda güneş enerjilerinin bile zayıf olan bölgelerinden basınçtan dolayı patlattığını görüyoruz. Dolayısıyla bu bölgemizde inşallah on katlı binaların bile hidroforsuz olarak içme suyunu kullanabileceklerini bundan sonra hep beraber göreceğiz. Yeni hatların Niğde‘mize hayırlı olmasını diliyorum. Bu altyapı çalışmalarımız bizim olmazsa olmazlarımız. Bunlara zaruri olan bölgelerimizde devam edeceğiz. Bundan dolayı verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Arkasından da hemşerilerimize hizmet bakımından üst yapı çalışmalarına da başladık onları da inşallah bu sene sonuna kadar devam ettireceğiz. Durmak yok yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.








Editör: TE Bilişim