Niğde Belediyesi 6111 sayılı yasa gereğince yapılandırmaya giren, borçlarını yapılandırmaya girdiği halde ödeme yapmayan mükelleflerin borçlarını ödemeleri konusunda uyarıda bulundu.
 
Niğde Belediyesinden yapılan açıklamada “6111 sayılı yasadan faydalanıp taksitler halinde ödeyeceğini beyan eden mükellefler 6111 sayılı kanunun 19. maddesince bir takvim yılında iki veya daha az taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksitin sonuna kadar gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı kanunun 51. maddesine göre belirtilen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödenmesi şartıyla bu kanunun hükümlerinden yararlanır” denildi.
 
Yapılandırmadan doğan hakların kaybedilmemesi için ödemelerin zamanında yapılmasının altı çizilen açıklamada; “Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin belirtilen şekilde ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla bu kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir”
 
Mükelleflerin zor duruma düşmemeleri için yapılandırdıkları taksitlerini zamanında ödemeleri gerekmektedir.


Editör: TE Bilişim