Niğde Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü “plan askı” ve” e-imar” uygulamasını dijital platformda erişime açtı.

Şeffaf ve katılımcı planlama anlayışı doğrultusunda, İl genelinde askıya çıkarılan tüm imar plan ve değişiklikleri web sitesinden yayınlanacak. 

Niğde Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada; Akıllı şehirler ve dijitalleşme projeleri kapsamında imar plan tadilatlarına erişilebilirliğin sağlanması hedeflenerek askıya çıkarılan imar planlarının ve imar durum belgelerinin internet üzerinden takibinin yapılabilmesi amacıyla PLAN ASKI ve E-İMAR uygulaması başlamıştır. 

PLAN ASKI UYGULAMASI İÇİN; 

1- Belediyemiz resmi internet sitesine (nigde.bel.tr) giriş yapılarak ana sayfada Bilgi Bankası sekmesi altında yer alan Plan Askı Panosu menüsünden uygulamaya giriş yapılır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Niğde'ye Geliyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Niğde'ye Geliyor

2- Açılan uygulamada askıdaki imar plan tadilatlarının mevcut ve öneri durumlarını görebilir, parseliniz ile ilgili imar plan tadilatı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. 

E-İMAR UYGULAMASI İÇİN; 

1- Belediyemiz resmi internet sitesine (nigde.bel.tr) giriş yapılarak ana sayfada bulunan        E-İmar sekmesinden uygulamaya giriş yapılır.

2- Açılan uygulamada adres veya ada/parsel bilgisi girilerek imar durumu sorgulanır.

3- Açılan imar durumu sayfasında üst kısımda kroki, alt kısımda yapılaşma fonksiyonlarına ilişkin bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca kroki üzerinde Mouse sağ tuşuna tıklanarak mesafe ve alan sorgulaması yapılabilmektedir” denildi.

Yeni uygulamalarla ilgili bir açıklama yapan Başkan Özdemir; “Şeffaflık anlayışımızdan hiçbir sapma olmadan hizmet üretmeye devam edeceğiz. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok, alnımız açık yüzümüz ak. Proje kitapçığımda ilk sayfada belirttiğim gibi olmazsa olmazımız şeffaf yönetim sistemidir. Bizim belediye olarak saklayacağımız, hiçbir şeyimiz yok. Aldığımız sattığımız ne varsa her türlü bilgi vatandaşın bilgisine açtık. E-imar ve plan askı uygulamalarımız bu anlayışımızın bir tezahürü olarak vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır” dedi. 

Editör: TE Bilişim