Niğde Belediyesi 3516 sayılı "Ölçüler ve Ayar Kanunu" ve "Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği"nde yapılan yeni düzenlemeler ve değişiklikler hakkında vatandaşları uyardı.



Yapılan açıklamada, "Maksimum kapasitesi 2 bin kiloya kadar (2 bin kilo dahil) elektronik tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin iki yılda bir yaptırılması zorunludur. Bu ölçü ve ölçü aletleri kullanıcılarının Niğde Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğu'na müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15. ve 16. Maddeleri gereği idari ve cezai işlem uygulanacaktır. Ölçü aleti kullanıcılarının mağdur duruma düşmemeleri için en geç 28 Şubat 2013 tarihine kadar ilgili kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir" denildi.



Açıklamada, ayrıca "Periyodik muayene zamanını geçiren ve periyodik muayene için müracaat etmeyen ölçü ve ölçü aletleri sahibi veya ilgililer hakkında 3516 sayılı ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15. maddesinin (c) bendine göre "Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişiye, (2013 yılı için) her bir ölçü aleti için 1.464 TL (bin dört yüz atmış dört Türk Lirası) idari para cezası verilir. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir denilmektedir" ifadelerine yer verildi.


Editör: TE Bilişim