22.12.2021 tarihinde akşam saatlerinde bir basın yayın organında çıkan 'Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı'nda yer alan ve çocukların okula gidebilmeleri için yapıldığı iddia edilen merdivenlerin belediye tarafından yıktırıldığından bahsedilmiştir.

Söz konusu merdivenler çocukların okula gitmeleri için değil apartman altında yer alan Tekel Bayii tarafından bizzat müşterileri için özel olarak yapıldığı tespit edilmiştir.

Bahse konu merdivenlerin 9207 sayılı kanunun 30.d maddesinde belirtilen okula ve ibadethanelere uzaklık şartını ortadan kaldırdığı ve okula giden çocuklarımız için olumsuz örnek teşkil ettiğinden, aynı zamanda da öğrencilerimizin bulvar üzerine kontrolsüz çıkmalarına sebebiyet verdiğinden dolayı gerek belediyemiz zabıta müdürlüğü ekiplerinin tespiti, gerek ise çevrede bulunan duyarlı vatandaşlarımızın şikayeti üzerine gerekli tebligatlar ve uyarılar yapılarak merdiveni yapanlar tarafından yıktırılması sağlanmıştır.

Amacımız asla hayra vesile olan bir yapıyı yıkmak değil aksine çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atacak güvenliksiz ve izinsiz olarak yapılmış kanunlara ve vicdanlara aykırı yapının yıkılması işlemidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Av sezonu kapandı Av sezonu kapandı

Editör: TE Bilişim