Niğde Belediyesi tarafından, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçikler için dua programı düzenledi. 

Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, “O topraklarda Emperyalist fikirler var. Bu bölgede yeniden sömürü düzeni kurmak isteyen, haritaları da buna göre ayarlamak isteyen bir güruh var. Bu toprakları bizden kopardılar. Artık karşılarında cesur bir ülkenin kendi güvenliğini sağlayacak silahlarını geliştirmiş, mangal gibi yüreğe sahip olan askerleri ayağa kalktı. Dediler ki, “yok arkadaş biz 21. Yüzyılda o istediğiniz sömürü düzene izin vermeyiz.” Sadece ülkemizde değil dünyada da artık adaletli bir düzen olacak. Önce inanamadılar. Acaba silah için Türkiye bize gelecek mi. Eski Türkiye de Biz üç hava aracı için onların ayaklarına giderdik onlarda kasılırlardı, vermezlerdi de. Şimdi onlara silah için, bor için insansız hava aracı için tank için top için giden yok. 1- 20 gündür Afrine bakıyorlar, kendi silahlarından daha gelişmiş kendi silahlarından daha güçlü silahlarla Türk askeri mücadele ediyor. İşte sıkıntıları bu. Onun için ABD dış işleri bakanı kapımızı aşındırıyor korktular. Korkunun ecele faydası yok biz onlar gibi o bölgede sömürü düzeni kurmayacağız. Adalet kuracağız. Nasıl mı? İşte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, haydutlardan, çetelerden temizleyeceğiz ve oraya yeni bir düzden kuracağız onların evlerine de yapacağız, 3,5 milyon Suriyeli kardeşlerimizi yeniden topraklarında özgürce yaşamalarını sağlayacağız. Buna inanamıyorlar” diye konuştu.

Konuşmanın ardında Mehmetçikler için dua edildi, kurban kesildi. Öte yandan Belediye tarafından 7 koç Afrin’deki askerlere gönderildi.

 
Editör: TE Bilişim