Niğde de yıllardır büyük oranda eksikliği hissedilen hayvan barınağı Niğde Belediyesi tarafından kuruluyor.

Niğde de 03/04/2010 ve 11/04/2010 tarihleri arasında mobil kısırlaştırma aracı ile 134 adet sokak hayvanını kısırlaştıran Belediye,  kısırlaştırılan hayvanlara antiparaziter ilaç uygulaması ile birlikte depo antibiyotik ve kuduz aşısı da uygulanmıştı. Operasyona tabi tutulan tüm hayvanlar,  daha sağlıklı bir şekilde doğal ortamlarına bırakılarak yaşamlarını devam ettirilmeleri sağlanmıştı.
Yıl içerisinde operasyon geçirmiş hayvan sayısının 500 olması için Çevre Bakanlığı ile irtibatlı olarak bir çalışmayı yürüten Niğde Belediyesi, geçici hayvan bakım evi yapımı için açtığı ihaleyi sonuçlandırdı. Belediye ise hayvan bakım evi inşaatı tamamlanana kadar Bucakçayır mevkiinde geçici hayvan barınağı hazırladı. Veterinerlik Hizmetleri birimimizce hem halk sağlığını korumada, hem de çevre sağlığının temininde bilinçli bir şekilde hayvan sevgisini inşa etmek ve sahipsiz hayvanları koruyup sahiplendirmek için geçici hayvan barınağı kuran Niğde Belediyesi, hayvan barınağında; özellikle sokak hayvanları olmak üzere, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması, kayıtlarının tutulması ve kısırlaştırılması sağlanacak. Dışarıda kalmasında sakıncası olmayan hayvanlar ise kontrolleri yapıldıktan sonra küpelenip doğaya bırakılacak.
Sokak köpekleri, köpek toplama ekipleri tarafından usulüne uygun yapılacak olan barınağa taşınacak. Sokak hayvanlarının toplanıp merkeze getirildiklerinden itibaren tedavi ve bakımları yapıldığı için bu hayvanları isteyen vatandaşlar gönül rahatlığı içinde sahiplenebilecekler. 
 
Editör: TE Bilişim