Başkan Akdoğan; “Biz milletimizin hizmetkârıyız” 



Niğde Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor. Sıcak çorba hizmeti ile insanların içini ısıtıyor.


HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDA

Haftanın 6 günü Paşakapı Caddesi Paşa Camii karşısındaki vakıf binasında öğrencilere başta olmak üzere Niğde Belediye Başkanlığı tarafından her gün başka bir çeşit sıcak çorba dağıtılıyor.

Bir ecdat geleneği olan 'sıcak çorba' hizmeti, sabahın erken saatlerinde okul telaşındaki öğrenciler ve işe yetişmek için koşturan vatandaşların hayatına güzel bir detay katıyor. Kahvaltı yapma imkanı ve zamanı olmayanları da unutmayan bu hizmetle yanında ekmeği, tuzu ve baharatı ile benzersiz bir sabah kahvaltısı sunuluyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Çorba Pınarı adı altında hizmete sunduğumuz aşevin bulunduğu mekân Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait. Burası hayırsever bir vatandaş tarafından vakfedilmiş tarihi bir yer. Burayı biz Niğde Belediyesi olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladık. Özellikle köy ve kasabalardan ilimiz merkezine okumak için gelen çocuklarımızın, ihtiyaçlarına cevap verebilmek, çorba içme imkânı olmayan çocuklarımıza burada sıcak çorba sunabilmek yine ihtiyacı olabilecek insanımızın en azından çorba ihtiyacını burada ücretsiz karşılayabilmek üzere Niğde Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerden bir tanesi. Buranın adına biz çorba pınarı diyoruz. Burada ekmek ve çorba olmak üzere sabah namazından sonra servis başlayarak saat ikiye kadar devam ediyor. Öğrencilerimiz çorba içme imkanı elde ediyor. Bu tamamen belediyemizin sosyal belediyecilik adı altında var olduğunu bu noktada da hizmetlerinin burada sunulduğunun göstergesi. Ben buranın Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerken yine hayırsever iş adamlarımızı, yatırımcımızı, sanayicimizi, tüccarımızı buraya destek vermeye davet ediyorum. Buranın günlük sanırım bin lira civarında ekmek, çorba ve personel gideri var. Hayır, yapmak isteyen insanımız hayır yapabilirler bunu belirtebilirim. Hakikaten bu bizim özlediğimiz bir tabloydu. Bunu sunuyor olabilmek bence onur verici. Şöyle ki bende geçmişte Gümüşler Kasabası’ndan birkaç yıl otobüsle okula geldim. İkili öğretim vardı o zamanda sabah evden erken çıkmak zorundasın, öğlen arası yemek yemek zorundasın. Tabi öğrencilik yılları imkânı olan var olmayan var gidecek yeri bilen var bilmeyen var. Bu bakımdan özellikle öğrencilerimize destek olunması bakımından bu hizmetin verilmesinden onur duyuyorum mutluluk duyuyorum. Ayrıca sosyal belediyecilik çerçevesinde Niğde’mizde yatacak yatağım, giyecek ayakkabım, yiyecek gıdam yok diyen herkese biz yardım ediyoruz. Yani şunu söyleyebilirim yiyecek ekmeğim yok diyen kişilere biz inancımız ve zihniyetimiz gereği, belediyeciliğin bize vermiş olduğu görev ve sorumluluk gereği de o ihtiyaçları gidermek için gayret gösteriyoruz. Bu noktada sıkıntısı olan vatandaşlarımız belediyemiz Özel Kalem Müdürlüğü’ne veya Bizzat Belediye Başkanı olarak bana müracaat edebilirler. Biz onların elinden tutmakla kendimiz görevli addediyoruz. Biz milletimizin hizmetkârıyız.” şeklinde konuştu.





Editör: TE Bilişim