Son hızla çalışmalarını sürdüren Niğde Belediyesi kanalizasyon hattı, içme suyu hattı, yağmur suyu hattı, asfaltlama, park ve bahçe yapım çalışmalarında yağmur engeli tanımıyor.

 

Yoğun yağış şartlarına aldırış etmeden hizmet üretmeye devam eden Niğde Belediye Başkanlığı çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanıp halka sunulması için gayret gösteriyor.

 

2012 asfalt sezonunda Paşakapı caddesi, Feridun Zeren caddesi, Selçuklu caddesi, Dr. Sami Yağız caddesi, Emin Alpkaya caddesi, Hakkı Eroğlu caddesi, İstasyon Caddesi, Burhan mahallesi Özge Sokak, Pastırmacı Sokak ve Hanlar Sokak, Nar mahallesi Tural sokak, Dumlupınar İlköğretim Okulu civarı Kunt Sokak’ta asfaltlama çalışmalarını tamamlayan Niğde Belediyesi aynı zamanda asfalt yama çalışmaları da yapıyor.

 

İstasyon caddesinde ve Eski Sanayi caddesi olarak bilinen Adana caddesinde de asfaltlama çalışmaları başlatan Niğde Belediyesi hizmette engel tanımıyor.

 

Emin Erişingil caddesine su ve kanalizasyon hattı

 

Belediye, İlhanlı Mahallesi ve Tepe bağları Mevkii’nde sürdürdüğü kanalizasyon hattı çalışmalarını Eski Terminal Caddesi olarak bilinen Emin Erişingil caddesinde de devam ettiriyor.

 

Tepebağları mevkiinde tamamlanma aşamasına gelen kanalizasyon hattı yapımı ile Tepebağları kanalizasyona kavuşmuş oldu. Eski terminal caddesinde devam eden çalışmalar kapsamında yetersiz kalan 200’lük büz borularının yerine 300 metre uzunluğunda 600’lük ve 1000 metre uzunluğunda 400’lük korge boru döşeniyor.

 

Emin Erişingil caddesinde kanalizasyon hattı yapımın yanı sıra, içme suyu hattı yapım çalışmaları da başlatıldı. Asbestli içme suyu hatlarının iptal edilerek sağlık standartlarına uygun su hattının döşendiği çalışmalar sonucunda cadde asfaltlanacak.

 

Yeşilburç - Amas Arasına Bir Milyonluk Su Hattı

 

Yeşilburç su deposu ile Amas su terfi merkezi arasına döşenen su hattı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

 

Niğde Belediyesi Yeşilburç su deposu ile Amas terfi hattı arasındaki asbestli boru değiştirilerek hem su borusundan kaçaklar önlenecek hem de su terfi merkezinde yer alan 4 adet terfi motorlarının elektrik masrafları önlenerek belediye yıllık 500 bin lira civarında tasarruf edecek.

 

Eski olmasından dolayı sürekli arıza veren hattın değiştirilmesiyle hem suyun sağlıklı hatlardan vatandaşa ulaşması sağlanacak ve sürekli arızalanmaların sonucu olarak Belediye’ye bakım onarım maliyeti getiren durumlarında önüne geçilecek. Yeşilburç su deposu ve Amas terfi merkezi arası 3100 metrelik su hattı yatırımının maliyeti 1 milyon lira.






Editör: TE Bilişim