Niğde Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları kapsamında (NİĞMEK) tekstil kursu açılıyor.

Niğde Belediyesinin girişimleriyle Niğde de ilk defa açılan tekstil kursu için kayıtlar başladı.

Kurslara katılmak isteyenler Niğde İŞ-KUR İl Müdürlüğüne başvuracaklar. Eski Terminal Binasında Niğde Belediyesi tarafından alınan 50 adet tekstil makineleri ile oluşturulan atölyede verilecek olan kurslarda, kursiyerler, usta öğreticilerden overlok, reçme ve makine üzerine detaylı bilgi almanın yanı sıra uygulama yapma fırsatı da elde edecekler.

İlk kez, gerçekleştirilecek kurs sonunda başarıyla mezun olan öğrencilerin büyük bir kısmının organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren tekstil işletmelerinde iş bulma avantajları olacak.

Tekstil kursunun ikinci etabında da istihdama yönelik eğitim verilmeye devam edilecek. Kursiyerler hazır giyim üzerine detaylı bilgi almak suretiyle, tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip olacaklar.

Niğde Belediyesi tarafından kurulan NİĞMEK kapsamında açılan tekstil kursu, işsiz gençlerin vasıflı eleman olarak istihdamına katkıda bulunmak ve aynı zamanda tekstil sektöründeki yetişmiş eleman eksikliğini gidermeyi amaçlıyor.

8 Ağustos 2011 tarihinde İş –Kur İl Müdürlüğünde 25 kişinin seçileceği Tekstil kursu 10 Ağustos Çarşamba günü başlayacak.

Editör: TE Bilişim