Niğde Belediyesinin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri 20 Temmuz Cuma günü başladı.

 

Niğde Belediyesi tarafından dördüncüsü gerçekleştirilen Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri Dünya Birincisi Ali Tel ve Mısır Birincisi Alper Kanderun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin açılışına

Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, , Niğde Belediyesi Başkan Yardımcıları Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya ve Mustafa Yiğit katıldı.

 

4. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Tüm hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Nice Ramazanları hep beraber, birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde idrak etmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

Etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Akdoğan; “Geçen yıl Ramazan Ayı’nda 25 gün etkinlik yapmıştık. Bu yıl ise bunu 9’a düşürdük. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerimizin ilki Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Haftada iki gün Cuma ve Cumartesi günleri programlarımız var. Toplam 9 programla halkımızın karşısında olacağız. Son programımızı ise 12 Ağustos Pazar günü Fatih Kısaparmak konseri ile sonlandırmış olacağız” dedi.

 

Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonunda Niğde Valisi Alim Barut ve Niğde AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Ali Tel ve Alper Kanderun’a çiçek ve hediye verdi. Ramazan etkinliklerinin ikincisi programı ise Cumartesi günü gerçekleştirildi. Özgün müzik sanatçısı Eşref Ziya Terzi konserine ilgi yoğundu. 27 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek üçüncü program da ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Çaçan sahne alacak. Ramazan etkinlikleri 28 Temmuz 2012 Cumartesi Orhan Çakmak Türk Halk Müziği Konseri, 3 Ağustos 2012 Cuma Sedat Uçan, Celalettin Ada, Fatih Soylu Tasavvuf Müziği Konseri, 4 Ağustos 2012 Cumartesi Bedia Akartük Türk Halk Müziği Konseri, 10 Ağustos 2012 Cuma İbrahim Sadri Şiir Dinletisi, 11 Ağustos 2012 Cumartesi Mustafa Durmuş, Recep Aslan Tasvvuf Müziği ve Sema Mukabelesi, 12 Ağustos 2012 Pazar Fatih Kısaparmak Özgün Müzik Konseri sona erecek.

 

Editör: TE Bilişim