Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentte nefes alınabilecek alanlar olan parklara bir taraftan yenilerini eklerken var olan parkları da yenilemeye devam ediyor.

Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Niğde’nin mahallelerinde bulunan çocuk parklarında yenileme ve düzenleme çalışmaları başlatıldı. Parklarda bulunan ve eskiyen çocuk oyun grupları tamamen yenilenip daha işlevsel hale getirilirken parkaların zeminleri ise kauçukla kaplanıyor.

Niğde’nin Park ve yeşil alanlarında çimlerin sağlıklı büyümesini ve şehrin yeşil alanlarının korunmasını amaçlayan Niğde Belediyesi, çim biçme, yabani otların temizliği ve ağaç budama çalışmalarına da devam ediyor. Çimlerin ve ağaçların sağlıklı gelişmeleri için uygun gübreler kullanılarak gübreleme çalışmaları yapılıyor. Yeni peyzaj alanları oluşturan ekipler, bu alanlarda ağaç dikimi gerçekleştiriyor. Hastalık ve zararlı böcek türlerinin ağaçlara zarar vermemesi için ilaçlama çalışmalarını düzenli olarak sürdürüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Niğde'ye Geliyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Niğde'ye Geliyor

Başkan Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğlenip güzel vakit geçirebilecekleri, eğlenirken öğrenebilecekleri parklarımızı revize ediyoruz. Aynı zamanda buraların her türlü bakımını yerine getiriyoruz. Yaptığımız yeni parklarla ve mesire alanları ile birlikte Niğde’mizi daha da güzelleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim