Küresel tehdit oluşturan Korona Virüs (Covid-19) nedeni ile Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de ticaretin ve yaşamın olumsuz etkilendiği şu günlerde Niğde Belediyesi esnaf ve vatandaşı rahatlatacak tedbirler almaya ve hemşehrilerinin yanında olmaya devam ediyor.

Dünya ülkelerinde ve Türkiye’de de baş gösteren Korona Virüs tehdidi ile başlayan mücadeleye Niğde’de de tam destek sağlayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, esnaf ve vatandaşın maddi ve manevi yanında olmaya gayret gösteriyor. Hizmet alımları kapsamında belediyeden alacaklı olan esnafın süreç itibari ile yanında olduğunu, örnek bir davranışla gösteren Niğde Belediye Başkanı Özdemir tek talimatı ile 3 Milyon Türk Lirasını alacaklı esnafa ödeyerek ticaretin durma noktasına geldiği bu günlerde esnafa destek oldu.

Diğer yandan Korona Virüs (Covid-19) ile mücadeleyi her alanda gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olan Niğde Belediye Başkanlığı, sağlık çalışanlarına şehir içi otobüslerde ücretsiz ulaşım imkanı sağlarken, vatandaşlar için oluşturduğu 0 549 644 52 78 talep hattı ile de sokağa çıkma yasağı nedeni ile evinden çıkamayacak hastaların, 60 yaş üzeri vatandaşların ve hamilelerin market, eczane ve muhtelif alışverişlerinin yapılmasını sağlayarak evlerine kadar iletecek.

Şehir genelinde dezenfekte ve ilaçlama tedbirlerinin artmasını sağlayarak günlük hayatın daha risksiz hale gelmesini amaçlayarak tedbirleri artırarak her zaman olduğu gibi hemşehrilerinin ihtiyacı olduğu bu günlerde de vatandaşlardan desteğini esirgemeden gayretle çalışan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Dünyayı saran virüs salgını nedeniyle yaşanan süreçte, özellikle esnaflarımızın ekonomik zorluklar yaşadıklarını biliyoruz. Birçok esnaf giderlerini şuan ödeyememektedir. Bizde Niğde Belediyesi olarak, siz esnaflarımızı rahatlatmak açısından kararlar aldık.1 Mart'tan bugüne, özellikle bu virüs tedbirleri artırıldığı süreçte yaklaşık 10 milyon Türk Lirası esnafımıza ödeme gerçekleştirdik. En son geçtiğimiz günlerde tek seferde 3 milyon lirayı ödeyerek esnafımıza ve piyasaya Niğde Belediyesi'nin şu an itibariyle hiçbir borcu kalmadı. Esnafımıza olan borçlarımızı ödeyerek zor günlerinde yanında olmak istedik. İnşallah bundan sonra da üzerimize ne düşerse yapacağız” şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımızı Mağdur Etmeyeceğiz

Korona Virüs tehdidine karşı aldığımız tedbirler kapsamında her bireyin yanındayız diyen Başkan Özdemir; “Belediyemize su borcu olan ya da borcundan dolayı suyu kesik olan vatandaşlarımız için de süreç sonuna kadar vatandaşlarımızın hiç birini mağdur etmeyeceğiz. Ayrıca belediyemize ait mülk içerisinde kiracı olarak hizmet veren esnaf kardeşlerimizin de süreç sonuna kadar kiralarını erteliyoruz. Hemşehrilerimizin her zaman olduğu gibi bu gün de yanlarında olacak, virüs tedbirine karşı topyekun mücadele vereceğiz. Hemşehrilerimizle beraber bu süreci çok rahat bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere yerel yönetimler olarak bizler elimizden gelen her türlü desteği insanımız için sağlayacağız” dedi.

Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Ediyoruz

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden ve hemşehrilerine ‘EvdeKal’ çağrısında bulunan Belediye Başkanı Özdemir; “Süreç itibari ile kendisinden ve ailelerinden fedakarlık ederek görevlerini en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti ile çalışan ve bulaşıcı hastalık nedeni ile hayatın durma noktasına geldiği şu günlerde Korona Virüs tehdidine rağmen çalışmalarını sürdüren sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Her an tetikte bekleyerek 7/24 esasına göre hizmet veren sağlık çalışanlarımız ülke genelinde olduğu gibi Niğde’mizde de takdire şayan çalışmalar gerçekleştirerek virüs salgınına karşı gerekli mücadeleyi gösteriyorlar. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın da tavsiyeleri ile başlayan ‘EvdeKal’ uygulamasına akşam saat 21:00’da pencerelerimizden sağlık çalışanlarını alkışlayarak destek olmaya devam ediyor ve ayrıca şehrimizde başlattığımız ‘Sağlık Çalışanlarına Ücretsiz Ulaşım’ projemiz ile de yanlarında oluyoruz. Bu zorlu süreci ‘EvdeKal’ çağrısına uyarak toplum olarak birlikte yeneceğimize inanıyor, tüm hemşehrilerimize sağlıklı günler diliyorum” şeklinde konuştu.

Tedbir Sizden Alışveriş Bizden

Korona Virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan 60 yaş üzeri sokağa çıkma yasağının ardından tedbirleri artıran Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Hemşehrilerimizin günlük hayatını idame ettirebilmesi için dışarıdan gerçekleştireceği zaruri ihtiyaçlarını Niğde Belediyesi olarak biz alıyor ve evlerine kadar götürüyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz 0 549 644 52 78 numaralı telefon hattı üzerinden bize ulaşan evlerinden dışarı çıkamayan dezavantajlı vatandaşlarımızın, 60 yaş üzeri ve bebeği olan ailelerin de ihtiyaçlarını temin ederek evlerine kadar ulaştırıyoruz. Tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Kesinlikle paniğe kapılmaya gerek yok. Steril olması gereken her yeri en iyi şekilde temizliyoruz, ekiplerimiz gece gündüz demeden vatandaşlarımızın sağlığını gözeterek çalışmalarını sürdürüyor. Alınan tedbirler kapsamında 7/24 hizmet vermeye başladığımız risk grubundaki vatandaşlarımızın da gıda, ilaç her türlü İhtiyaçları ne olursa olsun karşılayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim