Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, araç filosunu, teknolojinin son ürünü olan modern itfaiye araçlarıyla güçlendirmeyi sürdürüyor. 32 metre merdivenli itfaiye aracını filosuna katan Niğde Belediyesi İtfaiyesi, önümüzdeki günlerde 55 metre merdivenli yeni bir itfaiye aracı daha alacak. Böylece Niğde Belediyesi İtfaiyesi, yangınlara ve olaylara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edecek.

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, hem teknik donanım ve hem de personele verilen eğitimler açısından, bölgesinde örnek teşkil edebilecek bir yapıya kavuştu. Son dönemde Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araç filosunu modern ve teknolojinin son ürünü yangın söndürme ve kurtarma araçlarıyla güçlendirdi. Son olarak 32 metre merdivenli yangın söndürme aracını bünyesine katan Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde de 55 metre merdivenli yeni bir yangın söndürme aracı daha alacak.

BİLGİSAYARLI İTFAİYE ARACI
Niğde Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde araç filosuna katacağı 55 metre merdivenli itfaiye aracı, Türkiye’de sadece 5 büyükşehir belediyesinde kullanılıyor. Niğde Belediyesi, bilgisayarlı sistemle çalışan 55 metre merdivenli aracı kullanan 6. Belediye olacak.

İTFAİYE PERSONELİNE YENİ ARAÇ EĞİTİMİ
Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde bünyesine kattığı 32 metre merdivenli itfaiye aracının kullanımı için teknik destek istedi. İzmir’den gelen uzman bir ekip, Niğde Belediyesi İtfaiye personeline, 32 metre merdivenli yangın söndürme aracının kullanımı konusunda eğitim verdi. 2 gün süren eğitimlerin ardından, Niğde Belediyesi’nin yeni aracı kullanıma hazır hale geldi.

İNSAN HAYATI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, itfaiyenin müdahale ettiği yangın ve diğer olayların direkt insan hayatıyla ilgili olduğunu belirterek, “Biz insan hayatını, diğer tüm unsurlardan daha önemli buluyoruz. Bu nedenle itfaiyemize hem eğitimler hem de teknik açıdan önem veriyoruz. Son dönemlerde Niğde Belediyesi itfaiyesine 4 milyon TL’ye yakın maliyetle araç takviyesi yaptık. Ayrıca personelimiz de sürekli teknik eğitime tabi tutuluyor” dedi.

Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran ise İtfaiyeye yeni bir araç kazandırmanın ve daha kaliteli hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Vatandaşımızın zor anında yanında olmaya ve daha kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim