Niğde Belediye Meclisi’nin Haziran Dönemi Toplantısı, Belediye Başkanı Rifat Özkan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.  Toplantıdan önce Belediye Başkanı Rifat Özkan meclis üyelerine Hayırlı Ramazan’lar temennisinde bulunarak yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, yoklama ve bir önceki döneme ait kararların tasvibinin ardından belediye 2017 mali yılı İdare ve kesin hesap cetvelleri okunarak oy çokluğuyla kabul edildi.
Niğde Şoförler Esnaf Odası Başkanlığının taksimetre rayiçlerinin yeniden belirlenmesi hususundaki talepleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu müzakere edilerek karara bağlandı. Türk Kızılay’ı Niğde Şube Başkanlığının ilimizde Kan Alım Merkezi kurulması için belediyeye ait olan arsa veya binanın şubeleri adına tahsisi hususunda belediye başkanına ve encümene yetki verildi.
Belediye meclis toplantısında gündemle ilgili 20 madde komisyon geldiği şekilde onaylandı. Şehir imar planında 15 madde incelenip rapor hazırlanmak üzere imar komisyonuna sevki yapıldı.  Yeni yapılan yaş sebze ve meyve hali içerisinde bulunan işyerlerinin kira bedelleri görüşülerek plan bütçe komisyonuna sevk edildi.  Dilek ve temennilerin alınmasının ardından bir sonraki meclis toplantısının 3 Ağustos Cuma günü saat:16.00’da yapılmasının kararlaştırılmasıyla sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim