ENGELLİ BİREYLERE ‘ENGELSİZ TAKSİ

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na bağış İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na bağış

Niğde Belediyesinin, modern araç filosuna kazandırdığı ‘Engelsiz Taksi”, engelli vatandaşların kullanımına sundu.  Belediye Başkanı Emrah Özdemir, tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin telefonlu randevu sistemiyle ücretsiz olarak yararlanabileceği çok amaçlı Engelsiz Taksi’nin tanıtımını yaptı.

ÇOK AMAÇLI ENGELSİZ TAKSİ HİZMETE GİRDİ

Niğde Belediyesi, “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sloganıyla, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Engellilerin her alanda yaşadığı sorunların çözümüne yönelik çok sayıda proje geliştiren Niğde Belediyesi, engelli vatandaşların, kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerinde ulaşım sorununu önemli ölçüde kolaylaştıracak yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi.

Niğde Belediyesi tarafından modern araç filosuna kazandırılan çok amaçlı ‘Engelsiz Taksi, akülü ve manuel engelli arabası kullanan bireylerin hizmetine sunuldu.

ALO DEMENİZ YETER…

Aynı anda akülü veya tekerlekli olmak üzere 2 engelli arabası ve 5 refakatçi kapasitesine sahip olan ‘Engelsiz Taksinin’ ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen engelli bireyler, Niğde Belediyesi’nin 444 51 01 nolu Çağrı Merkezini arayarak, hafta içi mesai saatleri içinde randevu alabiliyor.

REFAKATÇİLER EŞLİĞİNDE ULAŞIM HİZMETİ

Gidecekleri kurum ve kuruluşlar için üç gün öncesinden randevu talep eden engelli bireyler, kendilerine refakat edecek görevliler eşliğinde evlerinden alınarak gidecekleri yere ulaştırılıyor. İşlerini tamamlayan engelli bireyler, yine refakatçi eşliğinde Engelsiz Hizmet Aracı ile evlerine bırakılıyor.

ENGELLİLERE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Engelsiz Taksi uygulamasının başlaması nedeniyle, Belediye Binası önünde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, engelli bireylerin, günlük hayatta karşılayabilecekleri sorunları en aza indirmek için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Araç filolarına kattıkları Engelsiz Hizmet Aracının, engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruşlarındaki işlemlerini rahatça yapabilmeleri için ulaşım kolaylığı sağladığını anlatan Başkan Özdemir, “Engelli vatandaşlarımız; valilik, belediye, hastane, postane, banka gibi kurum ve kuruluşlardaki işlemleri için Çağı Merkezimizi telefonla arayıp randevu aldıklarında, kendileri refakatçiler eşliğinde evlerinden alınıyor, işlerini tamamladıktan sonra tekrar evlerine ulaştırılıyor” şeklinde konuştu.

 

YAŞLI BİREYLERE VE ŞEHİT ANNELERİNE DE HİZMET VERECEK

Şimdilik sadece mesai saatleri içinde faaliyet gösterecek olan Engelsiz Taksi hizmetinin, talep olması durumunda gece 24.00’e kadar devam edebileceğini belirten Başkan Özdemir, “Gerçekten güzel ve hayırlı bir iş Niğde’miz için. Engelli vatandaşlarımız için hayırlı olsun. Bunun için tekerlekli sandalye kullanmaları yeterli. Yani tekerlekli sandalyeye muhtaç olan bütün engellilerimize ücretsiz bir şekilde hizmet etmiş olacak. Belki ilerleyen zamanda tekerlekli sandalyede olmasa da çok yaşlı olup tek başına gidip gelemeyen yürüyemeyen vatandaşlarımız, şehit ailelerimiz, şehit annelerimiz var onlarla alakalı bu hizmeti yine aynı aracımız vermiş olacak” diye konuştu.

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ

Engelleri birlikte aşmak için yeni yeni projeler geliştirdiklerini de belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bütün engelleri birlikte aşmak istiyoruz. Özellikle kaldırımlarda fark ediyorsunuzdur. Niğde Belediyesi nerede kaldırım yapsa şeritleri koyuyoruz, kaldırım taşlarımızı koyuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın özellikle görme engelli vatandaşlarımızın kolay ulaşabilmeleri adına nerede kaldırım yaparsak hepsinde bu sarı taşlarımızı kullandık. Aynı zamanda belediyemize belge aldık. Engelsiz erişim belgesi. Niğde Belediyesi olarak binamıza şu an çok rahat bir şekilde her katına erişebiliyor vatandaşlarımız” şeklinde konuştu.

Yeni aracın engelli vatandaşlar için hayırlı olmasını dileyen Başkan Özdemir, engelli bireylere yönelik hizmetlerinin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Niğde Belediyesi’nin Engelli Taksi uygulamasının hayata geçirilmesi dolayasıyla düzenlediği tanıtım toplantısına AK Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Merkez İlçe Başkanı Hacı Mehmet Eren, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Özkul, Gençlik Kolları Başkanı Onur Olça, engelli temsilcileri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Whatsapp Image 2024 01 29 At 14.52.20 (1)

Editör: Selim GÖKEL