Niğde Belediyesi parklarda bakım, onarım ve yeşillendirme çalışması başlattı.


Niğde Belediye Başkanlığına bağlı ekiplerin fidan dikimi, gül budaması, çim alanlarda gübreleme çalışması ve parklarda bakım onarım çalışmaları hız kazandı.

Niğde Belediye Başkanlığı geçtiğimiz günlerde başlattığı herkesin dikili bir ağacı olsun kampanyasıyla da binlerce ağaç fidanı dağıtımı yapmıştı.

İlkbaharın gelmesiyle birlikte park ve bahçelerde düzenleme ve yenilenme hazırlıklarına başlayan Niğde Belediyesi, yeşil alanlarda da çapa çalışması yaparak çim ve çiçeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için gerekli hazırlıkları sürdürüyor. Ekipler bahar ve yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği parkların bahar bakımı için çalışmalarını arttırırken, parklarda inceleme yaparak, zarar gören 
oyun gruplarını da yeniliyor. Çalışmalar kapsamında kuruyan fidanlar yenileniyor, fidan dipleri temizleniyor, yeşil alanların bakımı ve ağaç budama çalışmaları yapılıyor.


Niğde'nin yeşil olması ve yeşil kalması için çaba harcadıklarını vurgulayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Şehrimiz de yeşil alanlar ve parklarda yapacağımız bakım ve peyzaj çalışmaları sayesinde vatandaşlarımıza gün içerisinde aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmaya devam ediyoruz” dedi.





Editör: TE Bilişim