Niğde Belediyesi, Cuma namazı sonrasında cami önlerinde 6 bin 500 kişilik aşure dağıttı. Cuma namazını Kendirli Camii’nde kılan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, namaz çıkışında vatandaşlara aşure ikramını bizzat yaptı.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara aşure ikramlarını sürdürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce hazırlanan aşureler, kent merkezindeki 7 ayrı cami önünde vatandaşlara dağıtıldı. İlk aşure ikramını önceki gün Kent Meydanı’nda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cuma namazı sonrasında Kendirli Camii önünde vatandaşlara aşure ikram etti. Aşure dağıtımı yapılan diğer camii önlerinde de aşure ikramlarını belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri yaptı.
Vatandaşların Muharrem ayını kutlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Muharrem ayının 10. Gününden sonra aşure dağıtılması bizim geleneğimizdendir. Bu nedenle cami çıkışlarında vatandaşlara aşure ikramında bulunuyoruz. Bugün de Cuma namazı çıkışında camilerimizde aşure dağıtıyoruz. Biz bu geleneği Niğde Belediyesi olarak 8 yıldır sürdürüyoruz. Bu vesileyle Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bu arada Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, hafta boyunca cami önlerinde ve okullarda aşure ikramını sürdürecek.

 
Editör: TE Bilişim