Kurban Bayramında belediyecilik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların olası şikayetlerine cevap verebilmek için Niğde Belediyesinin bazı birimleri bayramda da mesai yapacak.  
Bayramda meydana gelebilecek su  ve kanal arızalarına karşı nöbetçi ekiplerin hizmet vereceği Niğde Belediyesinde, itfaiye, zabıta ve temizlik işleri ekipleri de günlük çalışmalarını ara vermeden sürdürecekler. Bayram süresince özellikle Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler görev halinde olacaklar. Zabıta müdürlüğü ekipleri kurban satış ve kesim yerlerinde, hem satışların hem kesimlerin çevre temizliği ve halk sağlığı koşullarına uygun yapılıp yapılmadığını kontrol edecek. Zabıta ekipleri ayrıca belirlenen alanlar dışındaki kamuya açık yerlerde satış ve kesim yapılmaması için denetim yapacak.  
Temizlik işleri müdürlüğü ise özellikle çevre temizliğinin sağlanması için bayram süresince mesai halinde olacak. Ekipler satış sonrası alanların temizliğini yaparken, kesim yerlerinde de kurban atıklarının çevreye dağılmaması ve ortaya halkı rahatsız edecek görüntülerin çıkmaması için çeşitli önlemler alacak. Süpürme ve yıkama araçlarıyla kesim alanlarının temizliğini yaparak kurban kesimlerinin hijyenik ortamlarda gerçekleşmesini sağlayacak olan Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bayramın birinci günü sabahından itibaren kesim yapılacak yerlerde vatandaşlara atıklarını koyabilmeleri için çöp poşetleri dağıtacak.  
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de bayram süresince meydana gelebilecek olası aksaklıklara müdahale edebilmek ve halkın Kurban Bayramını sorunsuz geçirmesini sağlamak için çalışacak. Bayram boyunca özellikle su ve kanalizasyon arıza ekipleri vatandaşlardan gelebilecek şikayet ve istekler için görevinin başında olacak. Ayrıca İtfaiye Müdürlüğü de bayramda mesaisine devam edecek.  
Vatandaşlar bayramda su şebekelerinde arıza meydana gelmesi halinde 185, kanallarda arıza meydana gelmesi durumunda ise 232 40 26 numaralı telefon hatlarını kullanarak görevli ekiplere ulaşabilecekler. 153 numaralı telefondan zabıta, 188 numaralı hattan da Alo Cenaze hizmetlerine ulaşabilecekler. Ayrıca 444 51 01 numaralı telefondan da her türlü istek, şikayet ve sorunlarını iletebilecekler.
 
Editör: TE Bilişim