Niğde Belediyesi, ekmek israfını önlemek için nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerleşim alanlarına "Bayat Ekmek Toplama Kutusu" dağıtmaya başladı.

 

Bayat ekmeklerin israf edilmesini önlemek amacıyla Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce Bayat Ekmek Toplama kutuları dağıtılmaya başlandı.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Ekmeklerin israfının çok olduğu bölgelerde özellikle bundan sonraki süreçte evsel atıklardan ekmekleri ayırarak farklı bir sepette toplanmasını sağlayacağız. Bu bayat ekmeklerin Niğde Belediyesi tarafından farklı şekilde değerlendirilmesini sağlayarak israfın önüne de geçmiş olacağız. Bu bağlamda ilk etapta Niğde’mizde belli başlı büyük sitelerin tamamına ekmek sepeti dağıtacağız. Niğde Belediyesi olarak günün belli saatlerinde bu ekmek sepetlerinin içersinde birikmiş olan ekmekleri alacağız. Bunların gıdasal değerini korumak için tüketim noktasında da belediyemizin hayvan barınağında değerlendireceğiz. Yine besicilik yapan insanımıza da bu noktada bu ekmeklerin besin kaynağı olarak bir yem niteliğinde değerlendirilmesinde sağlamayı hedefliyoruz. Amacımız tamamen israfın önüne geçmek ve dinimizde uygun görmediği tasnif etmediği şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını önlemek. Bayat ekmek kutularının dağıtılması kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz belirli noktalar tespit etti. Bu ekmeklerin işlenilebilir olduğunu ortaya koyduktan sonra bu kutuları Niğde geneline yaygın hale getireceğiz. Yani bu konu her geçen gün daha yaygın hale gelecek. Sadece belli başlı sitelerde değil önümüzdeki birkaç ayın sonunda Niğde’nin tamamında ekmekleri çöpten ayırmış olacağız. Bununda Niğde Belediyesi öncülüğünde olan iyi bir hizmet olduğunu düşünüyorum” şeklide konuştu.





Editör: TE Bilişim