Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, güneşin yüzünü gösterdiği bu günlerde rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra kapsamlı bir genel temizlik çalışmasının da startını verdi. 3 araç ve 55 görevliden oluşan ekip bulvar, cadde ve sokaklarda genel temizlik çalışması yapıyor. 

Selçuk, Yenice ve Şehitler Mahallesi’nde başlayan genel temizlik çalışmaları, Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarı ile yeni yerleşim alanlarında devam ediyor. Ekipler, cadde ve sokaklardaki rutin temizlik çalışmasıyla birlikte, insan ve çevre sağlığını tehdit edebilecek unsurlarla da mücadele ediyor.

3 adet süpürge aracı ve 55 kişilik temizlik personeli yoğun mesai harcayarak daha temiz bir Niğde için çalışıyor. Mahallelerin yanısıra girilmedik sokak bırakmayan ekipler; orta refüjler, sokak araları, hastane önü, Bor Yolu’nun altındaki yeni yerleşim yerleri de olmak üzere geniş çaplı bir çalışma sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında yollar ve kaldırımlar süpürülürken varsa birikmiş hafriyatlarda alınıyor.
‘’Sokaklar bir şehrin aynasıdır’’

Daha temiz bir Niğde için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Bir yandan projelerimizi hayata geçirirken diğer yandan da şehrimizi temiz tutmaya özen gösteriyoruz. Çünkü biliyoruz ki sokaklar bir şehrin aynasıdır. Amacımız hemşehrilerimizin daha temiz, daha huzurlu bir şehirde yaşamalarını sağlamak. Bilindiği gibi çöp toplama araçlarımızın trafiği meşgul etmemesi için de geçtiğimiz aylarda yeni bir uygulama başlatmıştık. Bu uygulamayla şehrimizin bazı noktalarında çöp toplama saati belirledik ve böylece hem çöplerin çevreye dağılmasını engellemiş olduk hem de kötü koku ve görüntü kirliliğini önlemiş olduk’’ dedi.

 
Editör: TE Bilişim