Niğde Belediyesi mübarek Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımına bu yılda devam ediyor. Niğde Belediyesi;  4-20 ekim tarihleri arasında İlki Ömer Halisdemir Meydanı’nda olmak üzere 9 ayrı program ve 26 ayrı noktada 60 bin kişilik aşure dağıtacak.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı içerisinde aşure dağıtımı gerçekleştireceklerini belirterek bu geleneği devam ettirdiklerini söyledi.
AŞURE BOLLUK VE BEREKETİN SİMGESİDİR
Muharrem ayının birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini söyleyen Başkan Akdoğan aşure gününün inancımızda çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Başkan Akdoğan, ‘’ Peygamber Efendimiz’in torunu İmam Hüseyin’in şehit edildiği Kerbela Olayı, Hazreti Adem’in işlediği günahtan sonra tövbesinin kabul edilmesi, İdris Peygamber’in diri olarak göğe yükseltilmesi, Nuh’un gemisinin tufandan kurtulması, Hazreti İbrahim’in ateşte yanmaması, Yakup Peygamber’in hastalıklarının iyileşmesi gibi birçok önemli olay bugünde yaşanmıştır. Bizler de bu mübarek Muharrem ayında paylaşmayı, kardeşliği, birlik ve beraberliği en üst seviyede tutmalı geleneklerimizi yaşatmalıyız. Muharrem ayı ile bağlantılı olarak uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan birisi aşuredir. Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Bizde geleneğimize sahip çıkarak her yıl on binlerce vatandaşımıza aşure ikramında bulunuyoruz’’ dedi.
26 NOKTADA AŞURE DAĞITIMI YAPILACAK
Aşure dağıtımlarının ilki 2 Ekim Pazartesi günü Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Aşure dağıtım programı şu şekilde devam edecek:
4 Ekim Çarşamba: İlhanlı Mahallesi Pazaryeri
6 Ekim Cuma: Ulu Cami, Sungurbey, Talayhan, Dışarı, Derbent Fatih Camii
8 Ekim Pazar: Pazar Pazarı
10 Ekim Salı: Selçuk Mahallesi Salı Pazarı
12 Ekim Perşembe: Perşembe Pazarı
13 Ekim Cuma: Pelit Camii, Çifte Minare, Ata Sanayi, Köy Hizmetleri, İnsel, Nar, Kendirli ve Paşa Camileri
16 Ekim Pazartesi: Şahinali Mahallesi Pazartesi Pazarı
18 Ekim Çarşamba: Hastane Önü
20 Ekim Cuma: Özbelde, Murat Evler, Dörtayak, Fatih, Terminal TOKİ ve Hanımağa Camilerinde aşure dağıtımı yapılacak.
 
Editör: TE Bilişim