Niğde Belediyesi bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte asfaltlama sezonunu açtı. Yeni sezonun ilk asfaltı Paşakapı Caddesi'nden, Sıralı Camii'ne bağlayan sokağa döküldü. 

Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2016 yılının ilk asfaltlama çalışmasına Paşakapı Caddesi'nden start verdi. Caddeyi Sırali Camii'ne bağlayan sokakta asfalt yenileme çalışması yapan Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin asfaltlama sezonundaki önceliği mahalleler arasındaki bağlantı yollarının asfaltlanması ve yol bakım çalışmaları olacak. Ekipler bağlantı yollarının ardından cadde ve sokakların asfaltlanması ve bakım- onarım çalışmalarına ağırlık verecek.

Bilindiği gibi Niğde Belediyesi 2015 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 70 bin ton asfaltlama çalışması yapmıştı. 2009 yılından bu yana yapılan asfaltlama çalışmasının miktarı ise 350 bin tonu geçmişti. Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl kilitli parke ve kaldırım çalışmalarında da rekorlarla dolu bir yıl geçirdi. Sadece yollar, cadde ve sokaklar değil, kamu kurumları ve okul bahçelerine de 15 bin metrekare asfalt döküldü.

Öte yandan Niğde Belediyesi Atölye Şefliğindeki asfalt plentinde saatte 120 ton asfalt üretimi yapılabiliyor.
Editör: TE Bilişim