Niğde Belediyesi kış şartları nedeniyle bozulan yolların bir an önce onarılması için asfaltlama çalışmalarına Nisan ayı itibariyle başladı.


 VİDEO AŞAĞIDA İZLEYİN...

Çalışmalarını gece gündüz sürdüren Belediye, Feridun Zeren Caddesi ve Paşakapı Caddesinde temelli asfalt yapımını tamamlayarak caddeleri trafiğe açtı. Yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar kapsamında Selçuklu Caddesinin de asfaltlanma çalışmaları devam ediyor.

 

2012 sezonu içerisinde bozuk yolların asfaltlanacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Nisan ayında Niğde’de asfalt pek yapılmazdı. 1 Nisan itibariyle bu sene asfalt sezonunu Niğde Belediyesi olarak açtık. Hakikaten çetin bir kış şartları ve özellikle soğuk bir yıl geçirdik. Buna bağlı olarak da ciddi bir tuzlama gerçekleştirdik ve sonucunda da yollarımız büyük ölçüde bozuldu. Niğde’mizin merkez caddeleri olmak üzere büyük bir bölümünde asfaltlama işlemini gerçekleştireceğiz. İnşallah bu sene trafiğin yoğun olduğu yolarda bozulup ta asfaltlamadığımız yer kalmayacak. Bunun bir bölümünü özel sektör eliyle ki geçen kışın erken gelmesi münasebetiyle Aydın İnşaat geçen seneki işin yüzde 60’ını tamamladı yüzde 40’ını ise bu sene tamamlayacak. Niğde Bor arasını üç çarpı iki olarak karayollarına yaptırmayı planladık bu yolu programa aldırdık. Yine eski terminalin önünü de Kolin İnşaat’a otoyolun devamı niteliğinde yaptıracağız. Onun dışındaki Bor, Paşakapı ve Selçuklu caddelerini Niğde Belediyesi olarak asfaltlayacağız. İnşallah üç ay sonra yollarımız tamamen asfaltlanmış olacak” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim