Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan belediye şantiyelerini gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İlhanlı Mahallesi'nin asfaltma işlemine bu yıl başlanacağını belirtti. 



Hava koşullarının düzelmesinin ardından hızlı bir şekilde başlayan asfalt sezonuna hazırlıklarını tamamlamış bir şekilde giriş yapan Niğde Belediyesi asfalt, kilitli parke, bordür çalışmalarına başladı.

Şehir genelinde alt yapıya büyük özen gösterilerek yürütülen çalışmalarda asbestli su boruları değiştirilerek, kanalizasyon hatları yenilenmeye devam ediliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan her çalışmada halkın sağlığını ve yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.

Niğde Belediyesine ait şantiyeyi de denetlemede bulunan Başkan Akdoğan çalışmaların hızlı bir şekilde başladığını belirterek Belediyeye ait Atölye Şefliğini de gezdi. Başkan Akdoğan’a gezi sırasında şantiye görevlileri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İlhanlı Mahallesinin Yolları Asfalta Hazırlanıyor





Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan çalışma alanını yerinde inceledi, mahalle halkıyla sohbet etti.

İlhanlı mahallesinde yolların asfaltlaması işleminin alt yapı eksikliğinden dolayı bugüne kadar sarktığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Eski hayvan pazarından yeni terminalin önüne çıkan ve son yıllarda da trafiği yoğunlaşmış ola İlhanlı Mahallesinin içerisinden geçen yolu asfaltlayacağız. Bu yolun geçen yıl güz aylarında hem doğalgazla ilgili hem kanalizasyon hem içme suyu ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Zemininin sağlamlaştırılması, kaldırım düzenlenmesi, bordür düzenlenmesi, yine yolda birkaç eğriliklerin olduğu ve bir takım eski yapıların da yolun istikametini bozduğu doğrultusunda bir düşüncemiz var bu yolumuzun çevresinde bir iki yerimizde de kamulaştırma yaparak yolun hem biraz daha genişletilmiş olmasını hem de düzgün bir yol yani virajı olmayan bir yol haline getireceğiz.


İnşallah Nisan ayının ilk haftası asfalt çalışmalarımızı başlatacağız. Hava koşulları uygun olursa yani Nisan ayının 15'ine kadar buranın kaldırım, bordür ve kamulaştırılması gereken yerlerin kamulaştırılmasını hem de asfaltlanma işleminin gerçekleştirilmesini sağlamış olacağız. 3-4 aydır hemşerilerimiz bu yolumuzu bu şekilde kullanıyorlar rahatsız olmuşlardır, toz toprak çamur da olmuş olabilir bu yaşanan durumdan dolayı hemşerilerimizden önce özür diliyorum. Fakat mahallemizin alt yapısında hiç bir şey yoktu, alt yapı sorununu gidermek zorundaydık. Bu sorunları giderdikten sonra da hava şartlarının elverişli olmamasının sonucu 2012 yılında burayı asfalt yapamamıştık. 2013 yılının ilk asfalt sezonunu da burada açarak bu mahallemizi de asfaltlamış olacağız" şeklinde konuştu. 



Editör: TE Bilişim